Kryefjala Logo

Burri im dhe unë tradhtuam dhe mbeta shtatzënë me fëmijën e një burri tjetër

15 Korrik, 2023 | 3:12 pm

Një natë pas punës, pasi isha ndarë prej tij për më shumë se një muaj, u ndjeva e guximshme dhe (shumë e disponueshme).

U afrova me një bashkëpunëtor “mjaft simpatik” dhe e kaluam natën në shtëpinë e tij.

Unë kam qenë gjithmonë e sigurt dhe kurrë nuk e kam kundërshtuar pranimin e të rriturve që të kërkojnë seks rastësor, por kjo nuk ishte sjellje krejt normale për mua. Po përpiqesha të shëroja përkohësisht një zemër shumë të thyer duke ndjekur impulset, jo instinktet.

Pavarësisht përdorimit të mençur të kontracepsionit, unë mbeta shtatzënë.
Nuk kishte asnjë dyshim se si mund të kishte ndodhur kjo. Brian(partneri) bëri një vazektomi përpara se ta takoja.

Më në fund do të më duhej t’i tregoja Brian-it për këto zhvillime të reja. Organizova ta takoja në banesën ku mund të bisedonim.

Në dy muajt që kisha ikur, ai më ndiqte me këmbëngulje për t’u pajtuar. Unë kisha qëndruar larg deri në këtë pikë.

Kur i thashë lajmin, ai ishte i zemëruar dhe i lënduar.

Ai më quajti disa gjëra të tmerrshme dhe hodhi gjëra të tjera. Edhe pse e dija se nuk i detyrohesha atij asnjë shpjegim apo falje, e bëra pa marrë parasysh. Ai nuk do ta merrte. Pranova të vija të nesërmen dhe të merrja pjesën tjetër të gjërave të mia.
Përpara se të largohesha me kutinë e fundit të nesërmen, vura re një ditar të hapur të ulur në divan. Pa turp, e mora dhe lexova:

“Ajo vetëm më tha… Ndihem shumë e tmerrshme. Kryesisht sepse kam fjetur me dikë ndërsa ishim të ndarë dhe e tradhtova dy herë në fillim të marrëdhënies sonë.”

Tradhtia! Nervi! kisha mbaruar. Po largohesha përgjithmonë..
Bashkëpunëtori “mjaft simpatik” doli gjithashtu jo shumë i nderuar.

Ai më informoi se nuk ishte i interesuar të bëhej baba.
Brian nuk donte më falje. Ai donte një shans për të filluar përsëri.
Ai donte të ishte me mua pavarësisht shtatzënisë dhe donte të fitonte besimin tim.
Unë abortova në gjashtë javë.

Brian ishte zemërthyer, më shumë se unë e kisha parë ndonjëherë më parë. Ai e imagjinoi jetën tonë së bashku me vajzat e tij dhe këtë fëmijë.

Pikërisht në këtë moment isha i tij pafundësisht.

Asnjëherë nuk u vendos që tradhtia ishte e pranueshme.

Pse qëndrova? I vetmi shpjegim që mund të jap është ky: Ne të dy vendosëm që edhe nëse “ne” nuk do të ishte e lehtë, ishte e mundur.

Ne të dy duhej të bënim përpjekje për t’u shprehur me mirësjellje, për t’i dhënë njëri-tjetrit ndjeshmëri, për të komunikuar nevojat tona me respekt dhe për të marrë përgjegjësi të barabartë për gjithçka: të shkuarën, të tashmen dhe të ardhmen.
Kur mësova se si të kërkoja atë që kisha nevojë (veçanërisht kur ndihesha e pambrojtur), ai mësoi se si ta siguronte atë.

Kur po shkëputesha nga paranoja ime, e lejuam veten të luftonim për këtë, sepse e kaluara nuk ikën. Ne e mbajmë përgjithmonë me vete, por nuk e lëmë të na përcaktojë.

Ne zgjodhëm të mësojmë nga e kaluara dhe të ecim përpara pa lejuar që ato akte tradhtie të na pushtojnë.

Ne mësuam shumë për veten gjatë asaj kohe dhe e kemi parë njëri-tjetrin në momentet tona më të errëta; megjithatë ne vazhdojmë të zgjedhim njëri-tjetrin dhe të rritemi, jo thjesht si çift, por si individë.

Të ngjashme