Kryefjala Logo

Burri e lë gruan në shtëpi sepse asaj iu desh shumë kohë për t’u bërë gati

2 muaj më parë

Një burrë ishte lodhur mjaftueshëm me vonesën e gruas së tij dhe vendosi t’i jepte asaj një mësim të vlefshëm.

Burri detajoi luftën me të cilën u përball kur bëhej gati për një lojë bejsbolli që ai dhe gruaja e tij kishin parashikuar për një javë të tërë.

Ata janë tifozë të zjarrtë të bejsbollit, kështu që të qenit në kohë ishte e rëndësishme. Burri kishte planifikuar të gjithë mbrëmjen, duke vlerësuar kohën në trafik, parkim dhe çdo element tjetër të ndjekjes personalisht të lojës.

“Për shkak se ndeshja filloi në orën 19:00 dhe ne jetojmë rreth 45 minuta nga stadiumi, i thashë sot në mëngjes se ajo duhej të ishte gati për të hipur në makinë dhe për të shkuar në orën 18:00”, shpjegoi ai. Gruaja e tij i pëlqen të luajë lojëra, kështu që ditën e sotme, ajo u përfshi plotësisht në një videolojë në orën 17:45, vetëm 15 minuta para se ata të duhej të niseshin.

Kohëzgjatja e saj kishte qenë një problem në të kaluarën dhe bashkëshorti i saj ishte lodhur nga administrimi i orarit të saj, duke e barazuar atë me rritjen e një “fëmije të vogël” që nuk e kupton fare konceptin e kohës. Siç pritej, nga ora 18:00, ai ishte gati për të shkuar, por ajo ishte ende në banjë duke u përgatitur.

Burri vendosi se ishte koha për t’i ‘mësuar asaj një mësim’, kështu që ai hipi në makinën e tij dhe u nis për në lojë pa i thënë asaj.

Pasi kuptoi se ai ishte larguar, gruaja e tij ishte mbushur me zemërim, duke e quajtur atë që ai kishte bërë “plotësisht të papranueshme”. Ai shpjegoi se ajo duhet të planifikonte më mirë herën tjetër ose të lihej përsëri pas dhe i kujtoi asaj se kishte përsëritur orën e tyre të nisjes atë mëngjes për t’u siguruar që ata ishin në të njëjtën faqe.

E paprekur nga justifikimi i tij, ajo i bërtiti, e ofendoi dhe ia mbylli telefonin.

Që atëherë ai ka arritur në përfundimin se ajo është një “narcisiste” e cila nuk është në gjendje të “buxheton kohën e saj” dhe pret që ai të jetë gjithmonë i përshtatshëm. Ai shtoi se ajo është e arsimuar me një diplomë në shkencë dhe me siguri është në gjendje të kuptojë dhe të zgjidhë çështjet e saj të menaxhimit të kohës, por zgjedh të mos e bëjë këtë.

Pas lojës, ai përfundoi në dhomën e qenve, nuk u lejua më në dhomën e tij të gjumit dhe u caktua të flinte në divan. Por burri mendon se gruaja e tij është ajo që duhet t’i kërkojë falje dhe jo anasjelltas.

Të ngjashme