Burrat zbulojnë se si u ndjenë vërtet pasi tradhtuan gratë e tyre

2 muaj më parë

Disa burra kanë afera.

Disa nga ata burra janë baballarë.

Dhe megjithëse rrallëherë diskutohet hapur, shumë meshkuj kanë nivele të ndryshme faji për tradhtitë e tyre, pavarësisht nëse partneret e tyre dinë për to apo jo.

•Këtu 4 burra tregojnë se si janë ndjerë në të vërtetë pasi kanë tradhtuar gratë e tyre:

1. “U ndjeva pis më pas.”

“Ishte gjithmonë, ‘Kjo është e fundit, kjo është e fundit. Nuk do ta bëj më”, thotë Tyler, i cili e tradhtoi gruan e tij për 20 vjet.

“Dhe kjo nuk ndodhi në të vërtetë,” thotë Tyler se, vitet e fundit, është bërë e qartë se ai ka një problem dhe se ai po shkonte në terapi për varësinë e tij.

“Nuk e kam menduar kurrë të rrëfej lidhjen, sepse nuk isha i sigurt se si do të merrej dhe do të kisha ndjerë shumë faj.

Dhe e kisha frikë.

Por pas çdo herë që tradhëtova, thjesht u ndjeva pis më pas. Por vazhdova ta bëja. Nuk është se ndjenja e fajit ka ndodhur vetëm një herë. Kështu ndodhi shumë herë. Por si çdo i varur, ju ndaloni dhe kaloni një periudhë – për mungesë të një fjale më të mirë – maturi. Por thirrja është aty.”

2. “U ndjeva në konflikt”.

“Nuk kisha ndërmend të filloja lidhjen apo të lija gruan time. U ndjeva në konflikt. Kisha dikë me të cilin mund të flisja që ishte jashtë lidhjes sime, pa i shkaktuar asnjë problem partneres time”, thotë Sean, i cili pati një lidhje me kolegen e tij që filloi pasi ai filloi t’i besonte asaj për stresin e punës. Më pas, ajo u shndërrua në diçka më të thellë, diçka që ai nuk e priste. “Në fillim, ishte një lehtësim të ndjeja se kishte dikë me të cilin mund të flisja. Por nuk dija si ta mbyllja atë.”

“Unë isha i shqetësuar në baza ditore se partnerja im do ta merrte vesh, ose se vajza që po shihja do ta merrte vesh,” vazhdon Sean. “Mund t’i thosha vajzës që kisha lidhjen me atë që kishte mbaruar dhe të vazhdoja me marrëdhënien time afatgjatë nga njëra anë, por shqetësimi më i madh që kisha është se nëse e bëja këtë, ajo do të mësonte për jetën time të gjatë.

3. “Në fakt nuk pendohem për tradhëtinë time.” Jack dhe gruaja e tij tradhtuan njëri-tjetrin gjatë gjithë martesës së tyre 13-vjeçare. Edhe pse ai është penduar për mënyrën se si shkoi marrëdhënia e tyre, Jack thotë se ai ishte gjithashtu shumë i zemëruar për mënyrën se si gruaja e tij tradhtoi dhe përpjekjet që ajo bëri për ta mbajtur atë të fshehur

“Nuk jam penduar për asgjë, sepse, nëse nuk do të rrija, nuk do të kisha vajzën time, ajo është bota ime. Nuk ka keqardhje. Por mund të kishte qenë një udhëtim më i qetë.”

4. “U pendova. Por vetëm pasi më kapën.”

David na tha se nuk kishte qenë kurrë besnik në një marrëdhënie të vetme në jetën e tij. Ai madje e tradhtoi gruan e tij para se të martoheshin. Vetëm kur u kap për herë të dytë, gruaja e tij theksoi se ai kishte një problem. Ai hyri menjëherë në një shtëpi në gjysmë të rrugës dhe që atëherë ka bërë hapa seriozë për të arritur maturinë ndaj varësisë, e cila përfshin terapi javore .

“Sigurisht, ka keqardhje atje,” thotë ai. “Kam kaluar kaq shumë kohë duke u përpjekur të mbuloj dhe të mos përjetoj emocione të pakëndshme, saqë nuk mbaj mend të kem kaluar kohë me keqardhje dhe pendim. Nuk ishte e qartë për mua në atë kohë, por arsyeja pse dola dhe kërkova një partner lidhjeje ishte sepse isha thelbësisht i pakënaqur dhe i paaftë për ta shprehur këtë.

Megjithëse ai nuk ndihej fajtor atëherë, Davidi e ndjen atë tani. “Hapi i parë drejt tejkalimit të fajit dhe turpit ishte ta nxirrnit jashtë. Duke i dhënë gruas time një mundësi për të reaguar ndaj kësaj. Sado e keqe të jetë faji që ndiej tani dhe turpi që ndjej tani për atë që bëra, ishte shumë më i madh në mendjen time para se t’i tregoja asaj.”

Të ngjashme