Kryefjala Logo

Burrat zbulojnë se çfarë konsiderojnë “pabesi emocionale”

11 Tetor, 2023 | 11:52 am

Një studim i vitit 2014 nga EliteSingles zbuloi se burrat dhe gratë e shohin tradhtinë në skajet krejtësisht të kundërta të spektrit. Nga 667 beqarët që morën pjesë në studim, 65% e djemve e vlerësuan tradhtinë seksuale shumë më keq sesa emocionale, ndërsa 55% e grave e renditën tradhtinë emocionale si një shkelje më të lartë se një aferë rreptësisht seksuale.

• “Për shumë djem, është thjesht seksi”.

Marko, 29 vjeç dhe një ish-tradhëtar pranon se shumë djem ndoshta as nuk e mendojnë këtë – të paktën, ai nuk e bëri.

“Isha i ri dhe në kolegj dhe ajo ishte një vajzë për të cilën nuk e kisha seriozisht,” pranon ai. “Ajo nuk donte të dilte në një festë dhe kështu unë shkova vetë, pa marrë parasysh se çfarë mund të ndodhte kur të rrethohesha nga dhjetëra vajza të tjera të bukura që ishin gati dhe të etur për të më çuar në shtëpi …

Unë nuk mund të flas për burrat në tërësi, por e di që për mua ishte vetëm seksi, gjë që e di që nuk e bën atë më të mirë, por në të vërtetë ishte. Nuk ia dija as emrin e vajzës atë natë apo edhe të nesërmen në mëngjes. Unë u largova para se ajo të zgjohej.”

•“Nuk isha e lumtur seksualisht në marrëdhënien time”.

Austin, 26 vjeç thotë, “E dashura ime ishte e mrekullueshme dhe ne kishim qenë së bashku rreth nëntë muaj. Ajo ishte një vajzë vërtet e mirë, bënte gjithçka në mënyrë perfekte.

Një natë, isha jashtë me disa miq dhe thjesht rrëshqita.

E takova këtë vajzë në lokal dhe shkova në shtëpi me të disa orë më vonë. Ishte një gabim, padyshim, por jo sepse kërkoja dikë që të lidhem emocionalisht. Unë thjesht doja që dikush të më merrte kontrollin në një mënyrë që e dashura ime nuk mund ta bënte.”

• “Ne kishim gjithçka që ju nevojitej për të mbajtur gjallë një marrëdhënie – përveç shkëndijës.”

Zak, 27 vjeç, tregon një histori tjetër. Ai kishte qenë me të dashurën e tij, Gabriella për gati tre vjet. Ata ishin të lumtur dhe të dashuruar, por shkëndija ishte shuar diku gjatë rrugës.

“Mendoj se ne të dy kishim frikë ta linim këtë. Kështu që, bëra atë që nuk duhet ta bëni kurrë dhe e tradhtova me një vajzë që e njihja. Unë jam penduar çdo ditë që atëherë, por nuk ishte ashtu,sikur e lashë për dikë tjetër që fliste me mua ndryshe ose më rrinte më mirë në netët me shi.

Ajo thjesht më bëri të ndihesha i dëshiruar dhe i mirë në shtrat. Ishte diçka që nuk e kisha pasur për një kohë vërtet, vërtet të gjatë Dhe, kjo është e çuditshme për të thënë, por ndihesha shumë mirë të ishe i dëshiruar  kështu.”

•”Djemtë nuk tradhtojnë vërtet sepse duan të flasin për ndjenjat e tyre”.

Ryan, 29 vjeç, thotë se nuk njeh shumë djem që janë aq të etur për të folur për ndjenjat e tyre, saqë duhet të shkojnë të gjejnë ngushëllim në krahët e një gruaje tjetër.

“Unë thjesht nuk mendoj se është një gjë shumë realiste që djemtë të dëgjojnë ndjenjat dhe emocionet e tyre. Jo për të luajtur me stereotipe, por nuk mendoj se ka shumë vajza që kanë frikë të dëgjojnë të dashurit e tyre të flasin për ndjenjat e tyre.

Nëse ka diçka, ata duan që ata të flasin më shumë. Unë nuk mendoj se djemtë po tradhtojnë për shkak të dëshirës emocionale. Unë thjesht mendoj se ata janë më të uritur se gratë për seks.”

Të ngjashme