Kryefjala Logo

Burrat që martohen me këtë lloj gruaje kanë më shumë gjasa të divorcohen

8 muaj më parë

Me martesën vjen edhe mundësia e divorcit. Të menduarit për shkallën e divorcit përpara se të martoheni mund të ndikojë në lumturinë tuaj, por është diçka që duhet ta keni parasysh përpara se të lidhni nyjë.
Burrat që martohen me gra që janë jashtë ligës së tyre, domethënë dukshëm më tërheqës se sa janë mund të kenë gra më pak të përkushtuara dhe një rrezik më të lartë divorci, thonë ekspertët.

Një shumëllojshmëri kërkimesh sugjerojnë se çiftet që nuk përputhen me njëri-tjetrin në nivelet e tyre të përafërta të tërheqjes fizike priren të kenë marrëdhënie romantike më pak të suksesshme.
Megjithatë, shumica e njerëzve duket se kanë një ide mjaft të mirë se sa tërheqës janë dhe kë mund të presin të tërheqin, sugjerojnë hulumtimet dhe të ruajnë kryesisht marrëdhënie me individë më të ngjashëm. Shumica e meshkujve nuk largohen nga liga e tyre.

Por kur çiftet nuk përputhen, perspektiva është e zymtë. Gratë që raportojnë se partnerët e tyre janë dukshëm më pak tërheqës se ato, një studim zbuloi se kanë më shumë gjasa të flirtojnë me të tjerët dhe të raportojnë se ndjehen më pak të përkushtuara ndaj marrëdhënies.

Studime të tjera sugjerojnë se çiftet që nuk përputhen fizikisht mund të kenë marrëdhënie më të shkurtra dhe më pak të suksesshme, jo sepse pala më tërheqëse është më pak e përkushtuar, por sepse ajo më pak tërheqëse është më e prirur për xhelozi.

Të ngjashme