Kryefjala Logo

Burrat duhet t’i duan gratë e tyre aq sa gratë i duan fëmijët e tyre

22 Qershor, 2024 | 11:14 am

Sidomos nëse dëshironi një martesë të lumtur sapo fëmijët të largohen nga shtëpia.

Duket se ka prioritete të ndryshme që ka secila gjini për fëmijët kundrejt bashkëshortit, dhe kur gruaja investohet më shumë për fëmijët sesa për burrin e saj, kjo zakonisht funksionon më mirë për martesën sesa kur një burrë investohet më shumë për fëmijët e tij sesa për gruan.

Kur isha e re dëgjova këshilla për t’u martuar me një burrë që të do më shumë sesa ti e do. Kjo mund të jetë e vërtetë, por jo në mënyrën se si nënkuptohej nga gratë e gjeneratave të mëparshme, të cilat ishin më pragmatike në atë që vareshin nga burrat për mbijetesë financiare në një epokë ku gratë kishin shumë më pak pavarësi.

Në epokën e sotme kur gratë nuk kanë nevojë për një burrë për mbështetje financiare dhe mbijetesë, kjo mund të ndryshohet në kuptimin e mëposhtëm: Para fëmijëve, është më mirë që të dy ta duan njëri-tjetrin në mënyrë të barabartë – ose atë që duket e barabartë (asgjë nuk mund të jetë plotësisht e barabartë) . Por pas fëmijëve, mendoj se funksionon më së miri kur burri i jep përparësi gruas mbi fëmijët, ndërsa ajo i jep më shumë përparësi fëmijëve (natyrisht brenda arsyes; ajo duhet ende ta dojë atë).

Vini re se nëse ky postim ju duket shumë i huaj sepse mendoni se burrat nuk kujdesen kurrë për ju dhe nuk mund ta imagjinoni një burrë që t’ju dojë më shumë sesa ju, kjo është një çështje e zakonshme. Nëse trajtoni çështjet tuaja të vetëvlerësimit të rrënjosura thellë dhe zgjidhni pasiguritë tuaja të origjinës familjare, do të jeni në gjendje më të mirë për të gjetur dhe pranuar në zemrën tuaj një burrë që ju do në mënyrën se si ju meritoni të dashuroheni.

Të ngjashme