Kryefjala Logo

Biseda ‘tabu’ për të bërë me partnerin që në të vërtetë përmirësojnë marrëdhënien tuaj

8 Janar, 2023 | 2:02 pm

Nëse jeni duke kërkuar për një marrëdhënie afatgjatë, cilat janë llojet e bisedave që duhet të bëni që në fillim?

Nga tabuja “e frikshme “deri tek thjesht e sikletshme, ka gjëra për të cilat mund të flisni me personin me të cilin po takoheni, të cilat sigurojnë një marrëdhënie të suksesshme në të ardhmen.

1-Flisni për ish-in tuaj herët
Kjo është një histori shumë e rëndësishme dhe zbuluese e takimit të parë.
E them histori sepse do ta prezantosh në mënyrë strategjike për të ndriçuar tre gjëra specifike për ty: ku ishe, ku je dhe ku po shkon?

Gjëja kryesore është të flisni për ish-in tuaj në një mënyrë të sigurt që nuk është me zemërim, trishtim ose dëshpërim. Mos vazhdo shumë sepse mund të duket si terapi.

2-Sqaroni qëllimet tuaja të marrëdhënies
Dëshironi vetëm të argëtoheni? Apo jeni gati për diçka të vërtetë?
Ju takoheni ndryshe në varësi të qëllimit të marrëdhënies suaj.
Nëse doni diçka të vërtetë, duhet ta zbuloni atë.
Duke thënë se jeni në një vend ku jeni gati të gjeni një marrëdhënie të vërtetë që mund të çojë në martesë dhe fëmijë, ju nuk po thoni “Unë dua të martohem me ty”, gjithçka që po bëni është të kontrolloni nëse ata janë në të njëjtin drejtim me ju.

3-Sqaroheni marrëdhënien tuaj
Imagjinoni që jeni takuar me dikë për disa muaj, keni takuar miq, jeni duke fjetur së bashku dhe keni filluar t’i referoheni asaj si të dashurën ose të dashurin tuaj.

Por ata, nga ana tjetër, nuk e kanë idenë për këtë titull dhe vazhdojnë të bëjnë takime të shumta në javë me njerëz të tjerë.
Nuk është domosdoshmërisht sepse ata janë një lojtar ose një person i keq, është thjesht se ju nuk keni folur me të dashurin/të dashurën.

Marrëdhëniet kanë të bëjnë me qartësinë përmes bisedës.
Mos supozoni se jeni në një lidhje derisa të keni këtë bisedë thelbësore, por që shpesh konsiderohet ‘tabu’.

4-Flisni për gabimet dhe zonat e turpit
Të tregosh anën tënde të shëmtuar është një hap thelbësor në marrëdhënie nëse dëshiron diçka të vërtetë. Kjo është një bisedë zemërhapëse që mund të thellojë dhe zgjerojë menjëherë marrëdhënien tuaj.

Kur flisni për keqardhje dhe gabime që keni bërë në të kaluarën tuaj, ju po prekni emocionet e vërteta dhe po ekspozoni humanitetin tuaj.

Të ngjashme