Kryefjala Logo

Bëni 4 orë në javë këto aktivitete dhe do të keni një marrëdhënie shumë më të mirë

30 Shtator, 2023 | 2:11 pm

Të gjitha problemet e marrëdhënieve tuaja nuk mund të zgjidhen duke lexuar një libër, duke ndjekur një seminar në fundjavë ose duke u regjistruar në terapinë e çifteve. Me këtë, të mësuarit se çfarë i dallon çiftet e lumtura nga ato të pakënaqur mund të ndryshojë rrjedhën se si ju dhe partneri juaj e doni njëri-tjetrin.

Ndryshimet në dukje të parëndësishme në trajektoren e marrëdhënies suaj mund të kenë një efekt të rëndësishëm me kalimin e kohës. Kapja është se ju duhet të vazhdoni të ndërtoni mbi ndryshimet pozitive që keni bërë, në mënyrë që të mos ktheheni në modele të vjetra, negative.

1. Party

Çiftet e lumtura bëjnë përpjekje për të mësuar një gjë që po ndodh në jetën e partnerit të tyre atë ditë përpara se të thonë lamtumirë në mëngjes. Këto mund të jenë plane për drekë me një mik më të mirë, një takim me mjekun ose një telefonatë e planifikuar me prindërit e tyre. Qëllimi është të bëni pyetje dhe të mësoni për gjërat emocionuese dhe jo aq emocionuese për ditën e partnerit tuaj.

Shpërndarja e kohës: 10 minuta në javë (2 minuta në ditë x 5 ditë pune)

2. Ribashkime

Kur ta shihni sërish partnerin tuaj në fund të ditës, ndani një përqafim dhe puthje që zgjat të paktën gjashtë sekonda. Dr. Gottman e quan këtë një “puthje me potencial”. Puthja prej gjashtë sekondash është një ritual lidhjeje që ia vlen të kthehesh në shtëpi.

Pas puthjes prej gjashtë sekondash, bëni një bisedë që redukton stresin për të paktën 20 minuta. Kjo ju ofron një hapësirë ​​për ndjeshmëri dhe intimitet pa prekje, si dhe ju inkurajon të kuptoni streset dhe problemet jashtë marrëdhënies suaj me të cilat po përballeni.

3.Natën e takimit

Kjo “koha jonë” e rëndësishme është një mënyrë relaksuese dhe romantike për të qëndruar të lidhur me njëri-tjetrin. Gjatë takimit tuaj, bëni pyetje të hapura dhe përqendrohuni në kthimin drejt njëri-tjetrit. Mendoni për pyetjet që duhet t’i bëni partnerit tuaj, të tilla si: “A jeni ende duke menduar për ridizajnimin e banjës?” ose “Do të doja të bëja një pushim me ju. Keni ndonjë vend në mendje?” ose “Si ju ka trajtuar shefi juaj këtë javë?”

Ndarja e kohës: 2 orë, një herë në javë

4. Takimi i gjendjes së Bashkimit

Hulumtimi i Dr. Gottman zbuloi se shpenzimi i vetëm një ore në javë për të diskutuar rreth fushave shqetësuese brenda marrëdhënies është treguar se transformon mënyrën se si partnerët menaxhojnë konfliktin. Në praktikën time, vërej se kjo hapësirë ​​e dedikuar për të diskutuar konfliktin u jep çifteve lirinë për të shprehur frikën dhe shqetësimet e tyre në një mënyrë që i bën ata të ndihen të dëgjuar dhe të dashur në vend që të ndihen të neglizhuar.

Të ngjashme