Kryefjala Logo

Babi e lë 12-vjeçarin të lajë rroba, të gatuajë ushqime dhe të kujdeset për vëllain dhe pyet nëse po tregohet ‘mizor’

19 Mars, 2023 | 1:44 pm

Djali i tij kishte qortuar nënën e tij, duke i thënë se nuk ishte e vështirë të sigurohej që ai kishte rroba të pastra për të veshur. Si përgjigje, babai i djalit vendosi ta dënonte atë në përputhje me rrethanat.

“E çova në dhomën e lavanderi dhe e detyrova të lante rrobat për familjen. I mësova se çfarë rrobash mund të bashkoheshin dhe çfarë jo,” kujton ai.

Ai shpjegoi se gruaja e tij punon si mësuese dhe se pavarësisht se ka një punë me kohë të plotë, ajo gjithmonë sigurohet që shtëpia e tyre të jetë e pastër dhe punon shumë për të mbajtur të gjitha punët e shtëpisë.

“Ajo më thotë se çfarë ka nevojë që unë të bëj dhe unë kujdesem për këtë. Përtej pjesës sime të punëve të shtëpisë, dua të them.”

Kohët e fundit ai vendosi të dërgonte gruan e tij në Meksikë me disa nga shoqet e saj të shkollës, në mënyrë që ajo të pushonte dhe të bënte pushime, por ndërsa ajo ishte larguar, ai vendosi të vazhdonte ta ndëshkonte djalin e tij duke e bërë atë të bënte punët që zakonisht i takonin asaj.

“Unë do të punoj nga shtëpia atë javë dhe do t’i kujdesem për fëmijët. Nuk do të jetë e vështirë sepse po vendos të madhin në krye të të voglit.”

Përveç shikimit të vëllait ose motrës së tij më të vogël, ai do ta detyrojë të birin të lajë rrobat, do të bëjë mëngjes dhe drekë si për të, ashtu edhe për vëllain e tij dhe do të sigurohet që kuzhina dhe dhoma e ngrënies të pastrohen shpesh.

Pasi dëgjoi për të gjitha punët që i ishte ngarkuar të bënte, djali 12-vjeçar iu ankua babait të tij se duhej të punonte gjatë pushimeve të pranverës.

“E pyeta nëse mendonte se ishte një punë me kohë të plotë për të bërë gjithçka që prisja prej tij. Ai tha se po ishte një punë me kohë të plotë. I theksova se nëna e tij dhe unë të dy kemi punë me kohë të plotë dhe ende arrin të bëjë gjithçka për të cilën ai ankohet.”

Ai menjëherë thirri gjyshen e tij, nënën e babait të tij dhe e pyeti nëse do të ishte në gjendje të qëndronte me të për pushimet e pranverës. Pasi ka dëgjuar për ngjarjen, ajo ka thirrur djalin e saj se ka ndëshkuar djalin e ri.

“Ajo u përpoq të më thoshte se isha mizor ndaj foshnjës së saj të gjorë,” vazhdoi ai, duke i thënë asaj se kur ai ishte në moshën e djalit të tij, babai i tij do t’i kishte dhënë të njëjtin dënim nëse ai do t’i kishte bërtitur asaj për mënyrën se si ajo bëri. punët rreth shtëpisë.

Ajo e kundërshtoi, duke i thënë se ishte një “kohë tjetër” kur ai ishte fëmijë, por ai nuk do të lëvizte, duke i dhënë një ultimatum nëse donte të merrte nipin e saj për pushime pranverore.

“I thashë se mund të rrinte me të nëse ajo do të ishte e gatshme t’i tregonte, përballë meje, të gjithë dënimin që kam duruar kur jetoja në shtëpi”, përfundoi ai, duke theksuar se në fund ajo refuzoi ta merrte.

Të ngjashme