Kryefjala Logo

Babai i nuses i bën asaj një surprizë në ditën e saj të dasmës,20 vjet pas vdekjes së tij

16 Tetor, 2023 | 1:21 pm

Për shumë njerëz, e vetmja gjë që ka mbetur janë kujtimet e jetuara së bashku dhe historitë e ndara nga miqtë dhe familja,shpesh herë të shpërndara nëpër mbledhje dhe biseda me kalimin e viteve.

Për Freya, një 32-vjeçare nga Buckinghamshire, kujtimet dhe historitë nuk ishin e vetmja pjesë e ngrohtë e babait të saj që ajo mbajti.

Para se të vdiste, babai i Freyas shkroi letra për momentet historike në jetën e saj. Kur babait të saj Philip iu dha lajmi për kancerin e tij, Freya u detyrua të përballej me realitetin e situatës. Papritur, mjekët i thanë asaj dhe familjes së saj se do të kishin mbetur vetëm gjashtë muaj me babanë e tyre. Sidomos kur keni të bëni me sëmundje, pranimi i faktit që keni një afat kohor të caktuar përpara se të humbni një të dashur mund të jetë jashtëzakonisht dërrmuese. Si për të sëmurët ashtu edhe për familjen e tyre, pritjet dhe pikëllimi mund të jenë gjithëpërfshirëse.

Ashtu si shumë fëmijë kur prindërit e tyre trajtohen për një sëmundje të rëndë, Freya ende i mban ato javët dhe muajt e fundit me të për t’i kujtuar asaj forcën e babait të saj.

Duke u siguruar që asnjë moment historik të mos mbetej i pakontrolluar, babai i Freya i përdori javët e fundit për t’i shkruar letra vajzës së tij të vogël për t’i kujtuar asaj atë.

Si kryefamiljari dhe babai dhe bashkëshorti i dashur që ishte, trashëgimia e tij shkon përtej vetëm letrave që ai shkroi për vajzën e tij. Megjithatë, kur kujtimet janë të vështira për t’u rrëfyer ose era e kolonjës së tij është e vështirë të mbahet mend, letrat e tij mbeten themeli me të cilin familja kujton dashurinë e tij.

Pas vdekjes së tij, Freya mbajti letrat e përzemërta të babait të saj si një kujtesë për dashurinë dhe guximin e tij.

E hidhur – kështu i përshkruan Freya momentet e saj të mëdha të jetës pas vdekjes së babait të saj. Ditëlindja e saj e 18-të, prezantimi i të fejuarit me nënën e saj, fejesat,të gjitha u pikturuan me një grimë trishtimi ndërsa Freya imagjinonte praninë e munguar të babait të saj.

“Ne u fejuam në vitin tonë të pestë të lidhjes,” tha Freya për The Independent, “dhe u hodhëm në përgatitjet e dasmës – por, ishte e vështirë.”

Duke u përpjekur të imagjinonte se si do të ishte në gjendje të nderonte trashëgiminë e babait të saj në dasmën e saj, Freya dhe bashkëshorti i saj së shpejti planifikuan t’i kushtonin shumë aspekte të ditës së tyre të madhe atij. Me mijëra mënyra për të kujtuar një të dashur në dasmën e tyre, çifti e kufizoi atë në disa. Një gjerdan diamanti nga babai i saj, tepsi prej çeliku në korridorin e saj dhe një pemë kujtimi jashtë vendit të ngjarjes ishin disa nga dedikimet e bëra për kujtimin e babait të saj dhe të gjitha gjërat që ai do të pëlqente.

Pas dasmës, nëna e Freyas lexoi një letër të fundit nga burri i saj në vend të fjalimit të babait të ardhshëm.

Ndërsa nëna e Freya qëndron pranë vajzës së saj në pritjen e dasmës, ajo merr mikrofonin për të mbajtur një fjalim më emocionues se shumë.

“Sot është dita juaj, shijoni gjithçka në lidhje me të,” thotë babai i Freyas në letër, “Qesh dhe qaj. Jini të lumtur dhe të sigurt.”

Qëndroni bashkë, hidhërohuni bashkë, përballoni gjithçka në jetë bashkë, i sugjeron i ati vajzës dhe dhëndrit.

“Kurrë mos ndrysho. Të dua përgjithmonë, babi,” shkroi ai, duke nënshkruar nga pothuajse një dekadë plot letra.

Të ngjashme