Arsyet vërtet të çuditshme pse keni akne të këqija

2 muaj më parë

Kush i do aknet?
Pikërisht,askush!
Trajtime,kremra,ushqime dhe prap janë një nga dobësitë më të mëdha që një femër me akne ka.
Ja disa arsye të çuditshme pse keni akne:

•Ka diçka që ju mungon në dietën tuaj

E mbani mend kur mësuesit përmendën se duhet të hani një dietë të ekuilibruar? Ishte e vërtetë.
Mangësitë e shumta të vitaminave janë lidhur me shpërthimet e akneve, duke përfshirë vitaminën A, vitaminën E, vitaminën B12 dhe zinkun.
Shumë ushqime, duke përfshirë gocat e detit, zarzavatet me gjethe dhe frutat mund t’ju ofrojnë vitaminat që ju nevojiten.

•Salca juaj e preferuar pikante nuk përputhet me lëkurën tuaj
Ushqime pikante? Vërtet?
Ushqimet pikante, kur hahen, mund të heqin ekuilibrin e pH të lëkurës tuaj.
Kjo mund t’ju bëjë që të keni cista ose thjesht të keni lëkurë vërtet të thatë.

•Jeni duke prekur vazhdimisht fytyrën
Është shumë joshëse të prekësh fytyrën herë pas here, por a është mirë për ty? Jo. Kontakti lëkurë me lëkurë është një mënyrë shumë e thjeshtë për të transferuar bakteret në fytyrën tuaj.
Nëse keni lëkurë shumë të ndjeshme, ato baktere do të bëjnë që poret tuaja të bllokohen dhe lëkura juaj të irritohet.

•Dielli po e dëmton lëkurën tuaj
Duke supozuar se nuk keni jetuar nën një shkëmb për 50 vitet e fundit, mund të jeni të vetëdijshëm se rrezatimi UV shkakton dëme të përhershme në lëkurën tuaj. Rrezatimi UV e than lëkurën tuaj dhe shkakton acarim.
Të dyja këto gjëra mund të bëjnë që lëkura juaj të shpërthejë.

•Detergjenti i ri i rrobave është një problem

Larja e rrobave është e detyrueshme.
Por mund të ketë një efekt edhe në lëkurën tuaj.
Shumë detergjent, veçanërisht nëse ka një aromë të fortë, mund të çojë në shpërthime në të gjithë trupin tuaj.
Nëse aknet janë një gjë e re, mund të jetë koha për të ndërruar detergjentin tuaj

•Rutina juaj e kujdesit të lëkurës është shumë e ashpër
Pastrimi i ashpër i akneve, kimikatet e ashpra dhe pastrimi i gjerë mund të shkaktojnë shpërthime.
Çuditërisht, shumë akne tek të rriturit shkaktohen nga tejkalimi i produkteve të kujdesit të lëkurës, veçanërisht kur bëhet fjalë për larjen e tepërt.
Thirrni pak rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën dhe shikoni nëse do t’i zgjidhë gjërat.
Mund të duhen disa javë për të punuar, por ka shumë të ngjarë që do të funksionojë mirë në lëkurën tuaj.

Të ngjashme