Kryefjala Logo

Arsyet toksike që njerëzit nuk mund ta pranojnë se e kanë gabim

5 Shtator, 2023 | 1:30 pm

Pavarësisht nëse mendoni se nuk e keni gabim kurrë, ose jeni duke u thënë gjithmonë se e keni gabim, të kuptuarit pse disa njerëz nuk mund ta pranojnë se e kanë gabim, mund t’ju ndihmojë të kërkoni zgjidhje ose të vendosni kufij për të mbrojtur mirëqenien tuaj mendore. .

•Këtu, ekspertët zbulojnë arsyet toksike që njerëzit nuk mund të pranojnë se e kanë gabim:

1. Pasiguria dhe frika nga pasojat

Frika është një nga arsyet më të zakonshme që njerëzit nuk janë në gjendje të pranojnë se e kanë gabim në kohën e duhur. Shqetësimi i lidhur me dëmtimin e reputacionit dhe besueshmërisë së tyre e prish vetëdijen dhe pranimin e të qenit të pasaktë.

2. Mbilustrimi i imazhit të vetvetes

Ndonjëherë njerëzit bien pre e imazheve joreale dhe jopraktike të vetvetes.

Ky vetë-imazh është i rremë dhe kultivimi i një imazhi të rremë i bën ata të mos jenë në gjendje të pranojnë se mund të gabojnë

– Sidhharrth S Kumaar, Shefi i Lumturisë, NumroVani

3. Ata nuk mund të shohin përtej vetvetes Njerëzit që kanë vështirësi të pranojnë se e kanë gabim, kanë vështirësi të shohin përtej vetvetes. Shumë prej tyre janë të pasigurt, kanë një ego të fortë dhe kanë frikë të duken budallenj. Gjithashtu, njerëzit që kanë nevojë për ndihmë për të pranuar se e kanë gabim nuk janë të bazuar mirë. Enneagrami na thotë se kur jemi të mbërthyer në personalitetin tonë, ne nuk kemi akses të plotë në mençurinë tonë të brendshme dhe kështu ngecim në frikë. Është e vështirë të pranojmë se jemi gabim kur jemi të mbërthyer në frikë. – Roland Legge, trajner i akredituar i Burnout

4. Ata kanë një ego të ngurtë Njerëzit me ego të ngurtë nuk mund të pranojnë asnjë informacion që bie ndesh me besimet e tyre para-ekzistuese. – Gloria Brame, terapiste seksi dhe autore më e shitur

5. Janë narcistë Ata duhet të fitojnë çdo argument, pavarësisht nga faktet e përfshira.

Të ngjashme