Kryefjala Logo

Arsyet që nuk mund ta dalloni ankthin tuaj, veçanërisht për nënat

4 Tetor, 2023 | 12:05 pm

Nëse ky postim bën që vetëm një person të kuptojë se ata në fakt kanë të bëjnë me ankthin, ai do ta ketë bërë punën e tij.

1. Kështu jeni rritur edhe ju

Shumica e njerëzve të shqetësuar u rritën nga njerëz të shqetësuar.

Ata janë mësuar aq shumë që ankthi të jetë normë saqë nuk mund ta kuptojnë se po i lëndon. Ata janë mësuar të ndihen të stresuar dhe të nxituar dhe të përgatiten shumë për gjithçka javë më parë. Ata janë mësuar të planifikojnë çdo detaj në mënyrë që t’i japin vetes iluzionin se mund t’i kontrollojnë gjërat.

2.Fëmija juaj ka nevoja të veçanta

Pavarësisht nëse kjo është emocionale apo fizike, nënat e fëmijëve që kanë nevojë për ndihmë dhe vëmendje shtesë shpesh përfundojnë në ankth.

Madje, shumë nëna i thonë vetes se nëse nuk do të ishin në ankth, nuk do ta kishin kapur kurrë sëmundjen e fëmijës së tyre ose nuk do të ishin hipervigjilentë ndaj shenjave që nuk po ecnin mirë. Sidoqoftë, kjo zakonisht nuk është e vërtetë, pasi kjo ide i nënshtrohet njëanshmërisë konfirmuese dhe prindi nuk i kujton të gjitha rastet kur ankthi i tyre përfundoi i tepërt apo edhe i dëmshëm.

3.Martesa juaj është e keqe kështu që ju hidhni poshtë pikëpamjen e burrit tuaj se jeni në ankth

Shumë burra më thonë se gratë e tyre janë në ankth dhe e kanë ngritur këtë gjë, vetëm për t’u përjashtuar. Kjo ide hidhet poshtë më shpejt nëse martesa është e vështirë ose nëse burri është kritik në përgjithësi.

Natyrisht, njerëzit kanë më pak gjasa t’i besojnë kontributit të atyre që nuk ndihen të afërt ose të mbështetur prej tyre. Megjithatë, unë pothuajse kurrë nuk kam parë një situatë ku perspektiva e një partneri nuk ka një kokërr të vërtetë në të. Nëse partneri juaj ka përmendur se jeni në ankth, kjo në vetvete duhet të bjerë një zile alarmi në mendjen tuaj.

Të ngjashme