Kryefjala Logo

Arsyet pse të kesh fëmijë i bën mirë martesës tuaj

30 Dhjetor, 2022 | 12:48 pm

Pa dyshim, të kesh fëmijë mund të jetë stresuese, e kushtueshme dhe rraskapitëse,madje mund të tensionojë marrëdhënien tuaj.
Por ne kemi zgjedhur të mirat e të sjellurit në jetë një fëmijë:

•Ju lehtësoheni
Po, fëmijët ndonjëherë mund të jenë zhgënjyes, irritues dhe madje të zemëruar, por mund të jenë edhe qesharak.

Qoftë nëse fëmija juaj fryn një flluskë sapuni, fëmija juaj parashkollor që mëson të bëjë shaka, apo adoleshenti juaj që tregon një lojë zbavitëse, fëmijët tuaj mund t’ju ndihmojnë të qetësoheni dhe ta merrni jetën pak më pak seriozisht.
Gjëja më e mirë për t’u lehtësuar është se do të jeni më argëtues dhe të qetë me partnerin tuaj gjithashtu.

•Mendoni dy herë përpara se të merrni vendime të mëdha
Nëse jeni si shumica e njerëzve, dëshpëroheni kur kujtoni disa nga zgjedhjet impulsive dhe jo shumë të zgjuara që keni bërë në vitet e tua si e rritur.
Kur keni fëmijë, keni më pak gjasa të hidheni në një situatë që mund të ketë pasoja të këqija dhe të lëndojë familjen tuaj.
Kjo është e mrekullueshme për martesën tuaj, sepse keni më shumë gjasa të ndaloni dhe të konsultoheni me partnerin tuaj për atë që të dy mendoni se do të ishte më e mira.

•Jeni të frymëzuar për të qenë më i mirë.
Siç thamë, prindërit janë nën një presion të madh.
Një presion që shumë ndiejnë është të jenë një model pozitiv për fëmijët e tyre.
Një përfitim i mundshëm i këtij presioni është se fëmijët tuaj ju frymëzojnë të jeni më të mirë se sa ishit më parë. Në fund të fundit, ata po ju shikojnë dhe po ndjekin shembullin tuaj..
Ndërsa merrni përsipër sfidën dhe filloni të pastroni zakonet e këqija dhe të bëni përmirësime, do të ndiheni gjithashtu më të sigurt dhe më të qartë, gjë që ju bën një bashkëshort më të mirë.

Pra, para se të hidhni poshtë idenë e të pasurit fëmijë sepse jeni të shqetësuar se çfarë do t’i bëjë kjo martesës suaj, rimendoni.
Ndërtoni mbi këto aspekte pozitive të mundshme që mund t’i sjellë martesës suaj të pasurit familje dhe zbuloni arsyet tuaja të reja.

Të ngjashme