Arsyet pse të fjeturit në anën e majtë po rrezikon shëndetin tuaj

2 vite më parë

5 arsyet se pse ju nuk duhet të flini në krah të djathtë janë:

1.Nëse fleni në anën e djathtë, atëherë jeni duke pamundësuar qarkullimin limfatik të organizmit. Sistemi limfatik është përgjegjës për bartjen e lëngjeve në trup, dhe nëse fleni në anën e majtë ky sistem mund të transportojë më mirë këto lëngje.

2.Për pompimin efikas të gjakut, është më mirë që pozita e trupit të jetë në anën e majtë.

3.Lidhja e ezofakut dhe lukthit bëhet në anën e djathtë. Fjetja në anën e majtë do të pamundësojë kthimin e aciditetit në ezofag.

4.Anatomia e trupit është e ndërtuar në atë mënyrë, që nëse trupi pozicionohet në anën e djathtë atëherë lukthi ushtron shtypje mbi pankreas dhe për këtë arsye pengohet aktiviteti i tij.

5.Gjatë gjumit, transportimi i toksinave drejt  shpretkës bëhet më lehtë nëse pozita e trupi pozicionohet në anën e majtë.

Të ngjashme