Kryefjala Logo

Arsyet pse njerëzve të fortë nuk u intereson aspak ‘vetëvlerësimi’

18 Shtator, 2022 | 2:15 pm

Vetëvlerësimi është shpesh një koncept i paqartë dhe ky përkufizim i kufizuar i vetëvlerësimit i orienton njerëzit për dështim.
Pse?
Është e paarritshme!
Në vend të kësaj, ne duhet të përqendrohemi në ndërtimin e forcës,sepse këtu buron vetëbesimi dhe vetëvlerësimi natyror.

Frika dhe dyshimi mund të jenë një zë paralajmërimi që ju tregon kur keni arritur në skajin e zonës suaj të rehatisë dhe pikërisht këtu ndodh magjia.
1-Përpjekja për të përmirësuar vetëvlerësimin na bën të fokusohemi në dështimet tona

Puna për vetëvlerësimin i shtyn njerëzit të bëjnë gjëra dhe të ndiejnë gjëra që nuk janë të natyrshme.

Pra, nëse do të kisha vetëbesim të lartë, do të isha në gjendje të vendosja kufij më të mirë, të flisja për veten time dhe të bëja gjëra që më trembin.
Por kur nuk i bëni ato gjëra, ndiheni keq për veten tuaj.

Ju ‘dënoni’ veten për vetëbesim të ulët.
Po përpiqeni të ndiheni mirë me veten, ndërkohë që përqendroheni në të gjitha gjërat që po bëni gabim.
Kur funksionon kjo ndonjëherë?
Zëvendësimi i përqendrimit në vetë-dhembshurinë ju lejon ta trajtoni veten me dashuri.

Do të thotë se e di që është e vështirë për mua dhe po bëj më të mirën që mundem. Nga ky këndvështrim, natyrshëm ndiheni më mirë me veten dhe po ndërtoni një imazh pozitiv për veten.
Njerëzit që janë të sjellshëm me veten, ndihen më mirë me veten.

Përqendrohuni në atë që po bëni siç duhet.
Çfarë aftësish keni?
Kjo është dhembshuri për veten. Një zhvendosje në fokus nga të gjitha gjërat që mendoni se duhet të përmirësoni në mënyrë që të ndiheni mirë me veten, në të gjitha gjërat që tashmë po i bëni mirë.
Çfarë mendoni se do t’ju bëjë të ndiheni më mirë?

2-Vetëvlerësimi na kërkon të largojmë frikën tonë (në vend që ta përqafojmë atë)

Forca e brendshme fillon me njohjen e frikës, duke i lejuar vetes ta ndjeni atë dhe më pas duke vazhduar të bëni hapa të vegjël por në rritje .
Nuk ka të bëjë me largimin e frikës ose të ndiheni keq që keni frikë.
Ka të bëjë me lejimin e ndjenjave tuaja të jenë ato që janë dhe të pranoni veten. Nëse mund të bëni një hap të vogël përpara bravo!
Nëse jo, kjo është gjithashtu në rregull.

Një ndjenjë e thellë e dhembshurisë për veten do t’ju ndihmojë të dalloni se për çfarë jeni vërtet gati dhe çfarë është e tepërt.
Angazhohuni të ndaloni përpara se të merrni vendime.
Merrni një kërkesë për të folur në një takim?
Shoku juaj ju ftoi në një mbledhje të madhe shoqërore ku nuk njihni askënd?
Ndalo..
Para se të thoni jo, pyesni veten pse doni të largoheni prej saj. Nga çka frikësohesh?

Të ngjashme