Kryefjala Logo

Arsyet pse marrëdhëniet liberale në çift nuk zgjasin

23 Korrik, 2022 | 12:03 pm

Marrëdhëniet moderne nuk janë të lehta. Nuk ka asnjë dyshim për këtë.
Gjërat janë shumë më ndryshe dhe stilet tona të jetesës janë drastikisht të ndryshme nga ato para nesh.
Një nga gjërat e marrëdhënieve moderne është se ato nuk zgjasin dhe shpërbëhen lehtësisht.
Ka kaq shumë arsye të mundshme pse marrëdhëniet moderne dështojnë, por ne kemi mbledhur disa që mund t’ju ndihmojnë t’i kuptoni gjërat:

1. Janë më pak private
Marrëdhëniet tani janë shumë më pak private .
Çiftet priren të ndajnë detaje rreth jetës së tyre që duhet të mbahen private, madje edhe nga miqtë dhe familja e tyre. Njerëzit zakonisht i shkatërrojnë gjërat duke i gjykuar dhe kjo është arsyeja pse privatësia është një kursim i marrëdhënieve.

2. Njerëzit nuk e njohin veten mjaftueshëm
Çdo person është unik dhe i ndryshëm. Për të qenë të lumtur në një marrëdhënie, duhet të investoni kohë, të kuptoni veten dhe të zbuloni se çfarë doni dhe çfarë nuk doni. Sa më shumë të zbuloni për veten tuaj, aq më pak vendime të gabuara do të merrni.

3. Qëllimet në çift po shkatërrojnë qëllimet e marrëdhënies
Në ditët e sotme shumë çifte priren të krijojnë marrëdhënie për të fituar statusin social dhe për ta treguar atë në platformat e mediave sociale.
Në thelb lumturia matet nga sa duken të lumtur së bashku në Instagram dhe kjo është një arsye e tmerrshme për të dëshiruar të keni një lidhje.

4. Teknologjia
Kaq shumë telefona mes ju të dyve. Gjatë gjithë kësaj kohe që po kaloni në internet, mund të investoni për t’u lidhur, për të folur dhe për të shkuar në vende së bashku.

5. Çiftet pushuan së pyeturi njëri-tjetrin si ishte dita e tyre
Kjo pyetje është thelbi i çdo marrëdhënieje të mirë. Pavarësisht nëse jeni burrë apo grua, dëshironi dikë që të mësojë për detajet e ditës suaj, madje edhe detajet më të vogla dhe t’i diskutojë ato me ju. Kjo quhet vëmendje dhe është ajo që të gjithë kërkojnë në një marrëdhënie në një mënyrë ose në një tjetër.

6. Distanca e padukshme
Nëse partneri juaj nuk është personi i parë me të cilin flisni për shumicën e gjërave që ju shqetësojnë, atëherë ekziston një distancë që duhet ta kaloni.
Ju mund të jetoni në të njëjtën shtëpi, por shumë larg njëri-tjetrit. Për të larguar këtë distancë, duhet të punoni shumë për të komunikuar dhe për të qenë pjesë e përditshmërisë së njëri-tjetrit dhe të flisni për gjithçka që keni në mendje pa asnjë gjykim.

7.Pritshmëri të larta
Kjo është arsyeja pse kaq shumë marrëdhënie dështojnë para se të fillojnë. Pritshmëri të mëdha që vijnë nga përrallat. Largoni pritshmëritë dhe fokusohuni në vetë përvojën.
Gjëja më e mirë për jetën është se nuk e dini kurrë se çfarë ndodh më pas dhe marrëdhëniet nuk duhet të jenë përjashtim nga kjo.

8.Frika nga dështimi
Edhe pse është e rëndësishme të punoni shumë për ta bërë lidhjen tuaj të funksionojë, nuk duhet të keni frikë se mund të dështojë.
Të fiksuarit pas kësaj mund të bëjë që e gjithë gjëja të shpërthejë në jetën tuaj. Kështu që punoni shumë, por jo me stres, në vend të kësaj lëreni pasionin dhe dashurinë t’ju tregojnë rrugën.

Të ngjashme