Kryefjala Logo

Arsyet pse gratë e forta nuk kanë frikë nga divorci

27 Mars, 2023 | 2:25 pm

Divorci është i frikshëm,e kuptojmë . Edhe kur e dini deri në kockat tuaja se marrëdhënia që po largoheni (ose po mendoni të largoheni) nuk është e duhura për ju, frika nga e panjohura, ndjenjat e dështimit dhe ballafaqimi me një sy anësor kolektiv të shoqërisë është e neveritshme.

Por ja cilat janë arsyet pse një femër e fortë nuk ka frikë prej saj:

•Ajo më në fund e di se çfarë nuk dëshiron dhe çfarë meriton

Edhe nëse ndiheni plotësisht të humbur për momentin, vetë fakti që po zgjidhni të ngriheni dhe të shkoni në vend që të vuani në heshtje ndërsa “zgjidheni” me trishtimin tregon se keni një kuptim të qartë të asaj që nuk do të funksionojë dhe nuk do të qëndroni. A keni ndonjë ide se sa larg nga kurba që ju vendos?

•Ajo e kupton se divorci me personin e gabuar hap rrugën për të gjetur partnerin e duhur

Në fakt, Fisher (ekspert) tregoj se burrat dhe gratë që largohen nga marrëdhëniet e pakënaqura zakonisht vazhdojnë të martohen përsëri.
“Shumica e njerëzve që divorcohen bien përsëri në dashuri dhe ose rimartohen ose ndërtojnë një jetë të re me një partner të ri,”

Ideja se marrëdhënia juaj e keqe është e vetmja mundësi që do të keni ndonjëherë në dashuri është një nga gënjeshtrat më toksike që njerëzit i thonë vetes.
Realiteti është se ju do të ecni përpara me një kuptim më të mirë se kush jeni dhe kë po kërkoni, gjë që do ta bëjë më të lehtë kalimin në një marrëdhënie më të shëndetshme dhe më të lumtur.

•Ajo e di se divorci nuk shënon rënien e vlerave familjare. Në fakt, në një mënyrë të çuditshme, është një rikthim tek ata

A jeni gati për një sekret të pabesueshëm që na është fshehur? Shumica e shoqërive të hershme të në një strukturë ku burrat dhe gratë të dy kontribuonin në mbijetesë ata zgjodhën një partner për ndërtimin e familjes dhe dashnorët për dashuritë.
Burrat dhe gratë tani po kthehen në një ekuilibër që të dy punojnë, që të dy kujdesen për fëmijët dhe nuk është asgjë e re. Këta jemi ne që thjesht po kthehemi në ekuilibrin e lavdishëm që ndamë fillimisht së bashku.

Të ngjashme