Arsyet pse dashuria e pakushtëzuar është një mit i rrezikshëm

5 ditë më parë

Dashuri e pakushtezuar.
Tingëllon kaq mirë, kaq e drejtë, aq e vlefshme për t’u ndjekur, kaq e drejtë.
Tingëllon si përsosmëri, sukses dhe paqe botërore:Por është një kurth!

Blerja e mitit se është e mundur të dashurosh pa kushte do t’ju mbajë të ndiheni të papërshtatshëm.

1-Dashuria pa kushte është një mit toksik.
Ajo nënkupton se mospranimi është një gjë e keqe.
Që kufijtë, çështjet, ndjenjat, madje edhe konflikti, janë të këqija, sepse ne duhet të pranojmë gjithçka.
Në fakt, më shumë se të pranojmë, kërkon që ta duam verbërisht personin DHE sjelljet.
Marrëdhëniet kanë probleme.

Marrëdhëniet e shëndetshme kërkojnë t’i trajtoni ato çështje në një mënyrë të pjekur, pozitive, duke negociuar kushtet e përshtatshme dhe të arsyeshme për një përvojë të kënaqshme dashurie ndërmjet partnerëve.

Ju krijoni kushte të njohura dhe negocioni marrëveshje të reja për të krijuar siguri dhe besim, duke krijuar një hapësirë ​​jo-manipuluese, pa lojëra për t’u rritur së bashku dhe për të lulëzuar.

2-Dashuria e pakushtëzuar minon drejtësinë.
Nuk do të kishte sanksione apo ndëshkime për ata që kanë lënduar të tjerët.
E çmendur, apo jo?
Nëse jeta ka qëllim dhe kuptim gjë që shumica e njerëzve besojnë se ka, nuk mund të ketë diçka të tillë si një përvojë e pakushtëzuar.
Ne jemi krijesa të perceptimit dhe çdo gjë ka qëllim dhe kuptim.

Ne përballemi me kushte që na ftojnë dhe na lejojnë të mësojmë dhe të rritemi.
Dashuria e pakushtëzuar e fshin atë dhe hedh poshtë rëndësinë e vetes dhe të tjerëve si qenie njerëzore unike.
Kjo i bën të gjitha sjelljet në rregull, dhe ato nuk janë!
Kush e dëshiron këtë?

Të ngjashme