Kryefjala Logo

Arsyet për të ndaluar kërkimin për shpirtin tuaj binjak (dhe çfarë të bëni në vend të kësaj)

25 Shtator, 2023 | 1:16 pm

Sipas një studimi social të vitit 2011 të kryer nga Kolegji Marist në Poughkeepsie, Nju Jork, çiftet “binjakë shpirti” janë në një rrezik më të lartë për divorc (150% kundrejt çifteve të tjera)

2/3 e amerikanëve besojnë në magjinë romantike të shpirtrave binjakë.

Megjithatë, nëse këto çifte janë të destinuara të jenë së bashku në marrëdhënie që janë menduar të jenë, pse martesat e tyre dështuan?

•Dashuria e idealizuar thyen zemrat.

Ideja e fatit romantik lë shumë njerëz zemërthyer. Pasi kam qenë me një shpirt binjak, shumë nga klientët e mi duket se nuk mund të heqin dorë ose të vazhdojnë. Ata idealizojnë dashurinë e tyre me një person të përsosur që u largua.

Megjithatë, mbani në mend këtë të vërtetë themelore: nëse lidhja do të ishte menduar të ishte, çiftet binjake shpirtërore do të qëndronin së bashku. Nga ana tjetër, nëse nuk jeni më çift, thjesht nuk keni qenë të destinuar për një partneritet të përjetshëm.

•Një shpirt binjak lejon vetëm një dashuri të madhe.

Disa gra të moshës së mesme që kanë qenë në një martesë që përfundoi me divorc, ose me vdekjen e një bashkëshorti, japin dorëheqjen për të jetuar pa dashuri pjesën tjetër të jetës së tyre. Më kanë thënë shumë herë nga gratë: “Kam pasur dashurinë e vetme të madhe të jetës sime dhe kjo është gjithçka që marr”.

Duke qenë një herë me një binjak shpirti, këta njerëz mendojnë se një dashuri e madhe ishte gjithçka që u takon. Sa i trishtuar është ky lloj i të menduarit?

Kjo mënyrë e të menduarit eliminon mundësinë për të gjetur sërish dashurinë. Shumë njerëz e gjejnë dashurinë për herë të dytë ose të tretë. Sidoqoftë, ideja e binjakëve të shpirtit i pengon disa njerëz të mos e konsiderojnë një mundësi të tillë.

•Ekziston një përkufizim i ri i shpirtit binjak.

Unë preferoj një përkufizim më të gjerë të shpirtrave binjakë për të lejuar më shumë se një goditje në dashuri. Ndërsa 50% e çifteve qëndrojnë së bashku deri në vdekje, gjysma tjetër jo. “Derisa të na ndajë vdekja” nuk është më e dhënë në shoqërinë tonë. Sugjerimi im radikal është të konsideroni se në fakt mund të keni më shumë se një shpirt binjak.

Nga një këndvështrim shpirtëror, ekspertët thonë se ne bashkohemi në marrëdhënie sepse aty ndodhin më shumë mësimet e jetës. Në thelb, të kesh më shumë se një shpirt binjak mund të nënkuptojë se po mëson në shumë nivele.

Pasi të zgjeroni përkufizimin tuaj për binjakët e shpirtit, thyerja e zemrës së një marrëdhënieje të prishur mund të vihet në perspektivë. Plus  ju jep lirinë për të dashur përsëri dhe përsëri.

Të ngjashme