Kryefjala Logo

Arsyet më të zakonshme që martesat përfundojnë në divorc

6 muaj më parë

Gjëja më e trishtueshme që shoh është kur çiftet divorcohen për një çështje që ka ardhur duke u përkeqësuar e më keq për një dekadë ose më shumë, dhe është diçka që mund të ishte zgjidhur më herët në martesën e tyre përpara se të kishin shumë hidhërim dhe pakënaqësi mes tyre.
Arsyet më të shpeshta?
•Paratë
Çështjet e parave janë burimi kryesor i konflikteve brenda martesave.
Terapia sigurisht që mund t’i ndihmojë çiftet të përballojnë zemërimin dhe frikën e tyre rreth këtyre çështjeve, por një planifikues financiar është po aq i dobishëm.
Roli i një terapisti është të ndihmojë të dy partnerët të ndjehen me njëri-tjetrin dhe të kuptojnë pse ata kanë këndvështrime kaq të ndryshme për shpenzimet dhe kursimet. Një planifikues financiar mund të ndihmojë me hapa veprues.

•Dallimet e dëshirës seksuale
Kur një partner mendon se nevojat e tij seksuale nuk po plotësohen, dhe tjetri ndihet i shtyrë dhe i bllokuar për të bërë seks që ai nuk e dëshiron, martesat mund të shpërthejnë.

Një terapist mund të ndihmojë shumë me çështjet që lidhen me seksin, të cilat në të vërtetë nuk kanë të bëjnë vetëm me seksin, por me intimitetin, besimin dhe lidhjen (nga të dyja anët). Terapistët e seksit mund të ndihmojnë me çështje specifike seksuale, si ejakulimi i parakohshëm. Gjithashtu, një mjek, veçanërisht një mjek i mjekësisë funksionale, mund të ndihmojë me çdo çështje të lidhur me hormonet që mund të jenë në lojë.

•Dallimet prindërore

Shpesh, ndryshimet në mënyrën se si partnerët prindër reflektojnë çështje më të thella me papajtueshmëri. Por terapia mund t’i edukojë partnerët rreth zhvillimit të fëmijës, çfarë kanë nevojë fëmijët nga prindërit dhe si t’i jepni përparësi martesës tuaj dhe të mos bini në grackën e përqendrimit te fëmijët.

Ju dhe partneri juaj mund të dalloni gjithashtu pikat e forta dhe të dobëta të prindërimit tuaj, dhe të mësoni se si të respektoni dhe vlerësoni atë që secili prej jush sjell në tryezë si prind.

•Tradhëtia

Ka dy mënyra që tradhtia mund të çojë në divorc: ose partneri që tradhton vendos të largohet – ose për partnerin e lidhjes ose sepse ata e kanë kuptuar se çfarë mungon në martesë nëpërmjet lidhjes – ose partneri i tradhtuar është shumë i zemëruar për të konsideruar përpjekjen,për të falur dhe riparuar.

Të ngjashme