Kryefjala Logo

Arsyet kryesore pse vëreni ndryshime të këqija në marrëdhënien tuaj

4 Mars, 2024 | 9:15 am

Marrëdhënia juaj po ndryshon, por a është për mirë?
1. Të metat e partnerit tuaj do të bien në sy

Në fillim nuk mund të shihnit asgjë të keqe me partnerin tuaj. Por, tashmë keni kohë që jeni në një lidhje dhe partnerin e shihni me një lente të qartë. Do të dëshironit që ai t’ju bëjë më shumë pyetje, ose të jetë më llafazan. Ai nuk merr gjithmonë rrobat e tij, ose nuk ndihmon me punët aq sa dëshironi. Dhe, ka shumë gjëra të tjera që bien në sy.

2. Intimiteti ndryshon

Kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Kur jeni në një marrëdhënie kuptimplote dhe ndiheni sikur partneri juaj ju merr. Intimiteti do përmirësohet. Por, nëse jeni në një marrëdhënie ku nuk ndiheni të kuptuar ose sikur partneri juaj ju merr, atëherë jeta juaj e dashurisë do të bëhet bajate me kalimin e kohës.

3. Ju kaloni shumë kohë në rrjetet sociale

Facebook bëri një studim dhe zbuloi se çiftet që ndajnë shumë informacion rreth marrëdhënies së tyre në mediat sociale, kishin një shans të shtuar për t’u ndarë. Ju gjithashtu nuk dëshironi të jeni në rrjetet sociale kur jeni duke kaluar kohë me partnerin tuaj. Kam zbuluar se të folurit është vendimtar në një marrëdhënie. Kështu njiheni me njëri-tjetrin.

4. Nuk mësoni si të debatoni

Ju mësoni se si të jeni në një lidhje përmes familjes suaj të origjinës. Kjo do të thotë që secili prej jush keni bagazhin tuaj, që i sillni në marrëdhënie. A e keni parë familjen tuaj të debatonte? Apo, ku ata shmangin konfliktin? Është e rëndësishme të jeni në gjendje të shprehni ndjenjat tuaja në një marrëdhënie. Nëse nuk e bëni, do të qëndroni të mbërthyer. Kjo do të thotë se gjërat do të përkeqësohen. Gjithashtu, kur mbani gjithçka brenda, mund të keni probleme emocionale dhe fizike me kalimin e kohës.

5. Nuk ndjeni më nevojë për t’i bërë përshtypje partnerit tuaj

Kjo do të thotë se realiteti hyn. Kjo mund të jetë një gjë e mirë. Ju të dy mund të bëni gabime dhe të mësoni t’i rregulloni ato. Kjo gjithashtu mund të nënkuptojë se po e pranoni më shumë partnerin tuaj. Nuk duhet të ndiheni sikur duhet të jeni perfekt në një lidhje, ose se duhet të thoni gjithmonë ‘po’ në një lidhje. Nëse është kështu, atëherë ju jeni në marrëdhënien e gabuar. Por, duhet të jeni të kujdesshëm edhe në këtë fazë. Ju nuk dëshironi ta merrni si të mirëqenë partnerin tuaj.

Çelësi për një marrëdhënie të lumtur është të argëtoheni së bashku. Kjo do të thotë që ju duhet të lini mënjanë kohë për njëri-tjetrin. Këtë e dëgjoj shumë në praktikën time, ‘kur jemi bashkë ne argëtohemi, por nuk ndajmë kohë të mjaftueshme për argëtim’. Çfarë do të thotë kjo? Ju duhet t’i jepni përparësi marrëdhënies tuaj. Sigurohuni që të keni ritualet e përditshme në vend. Bëni rituale për t’u larguar dhe për të përshëndetur njëri-tjetrin në fund të ditës.

Të ngjashme