Arsyet e vlefshme pse njerëzit e urrejnë Elon Musk

6 muaj më parë

Pavarësisht nëse e njihni për vlerësime, eksplorime hapësinore, automjete “vetëdrejtuese”, apo si CEO aktual i Twitter dhe Tesla, nuk ka dyshim se Elon Musk ka qenë i përfshirë në aktivitete të shumta të dyshimta.

Marrëdhënia e tij publike me Grimes, gjoja trajtimi i dobët i punëtorëve të tij dhe blerja e Twitter-it dhe heqja e ndalimit pasues të shumë njerëzve të diskutueshëm janë vetëm disa nga arsyet që Musk ka marrë reagime në vitet e fundit.

•Pse kaq shumë njerëz e urrejnë Elon Musk?

Ndërsa shumë njerëz e duan atë, ka disa arsye më të dukshme subjektive për të mos e pëlqyer Musk.

Ai nuk njihet saktësisht se është njeriu më i përulur, më me këmbë në tokë.

Dhe si njeriu më i pasur në botë, nuk është për t’u habitur që suksesi dhe pasuria e tij fshijnë kaq shumë njerëz në rrugën e gabuar.

•Musk ndau atë që shumë besojnë se është keqinformim në lidhje me Covid-19.

Musk e etiketoi virusin vdekjeprurës “jo shumë vdekjeprurës” dhe pohoi, pasi shumë të rinj vulnerabël vdiqën nga Covid-19, se të rinjtë nuk ishin të prekshëm ndaj Covid-19. Ai gjithashtu pohoi se urdhrat e strehimit në vend të përdorura për të mbrojtur jetët ishin “fashiste”.

Ai gjithashtu deklaroi se ai dhe fëmijët e tij nuk do të merrnin vaksinën Covid-19 kur një të vihej në dispozicion.

•Ai dikur pretendonte se kolegji është humbje kohe.

Musk thotë se kolegji është “në thelb për argëtim” dhe “jo për të mësuar”. Dhe disa mund të pajtohen. Por është një gjë shumë e lehtë për një njeri me dy diploma kolegji ta thotë.

Sigurisht, ata që luftojnë për të financuar diplomat e tyre të kolegjit ose ata që nuk mund të përballojnë as të shkojnë në kolegj mund të mos pajtohen.

•Musk është akuzuar për sjellje të pahijshme seksuale dhe përfitim nga punëtorët.

Musk dikur u detyrua të kërkonte falje pasi një raport detajonte se si punëtorët e jashtëm për Tesla paguheshin sa më pak se 5 dollarë.

Disa vite më vonë u vendos se Musk po shkelte ligjet e punës duke pushuar nga puna një aktivist të sindikatës së Tesla-s dhe duke dekurajuar punëtorët nga sindikatat.

Tesla është goditur gjithashtu me akuza për ngacmim seksual, diskriminim gjinor, racizëm dhe homofobi.

•Musk është mik i ngushtë i reperit kontrovers Kanye West.

Edhe para komenteve shumë publike dhe shqetësuese të West ndaj Kim Kardashian dhe Pete Davidson, Musk pretendohej të ishte një mik i ngushtë i reperit.

Ata ndajnë mendime të ngjashme të diskutueshme dhe Musk ka mbrojtur sjelljen e West.

Në vitin 2015, Musk shkroi një artikull për 100 njerëzit më me ndikim të TIME, duke thënë: “Djaloshi nuk beson në modestinë e rreme dhe nuk duhet… Por Kanye mendon. Vazhdimisht. Për gjithçka.”

•Ai ka bërë komente transfobike.

Në qershor 2020, ndërsa individët shprehnin solidaritetin e tyre dhe përfshirjen e komunitetit transgjinor, Musk shkroi në Twitter: “Përemrat janë kot”.

Të ngjashme