Kryefjala Logo

Arsyet e sinqerta pse martesat e dyta kanë më shumë gjasa të dështojnë

1 muaj më parë

Ja arsyet pse divorci është më i zakonshëm për martesat e dyta.

1. Bashkëprindërimi në familjet me njerkë është i vështirë

Kur çiftet kanë fëmijë nga martesat dhe marrëdhëniet e mëparshme, mund të ketë çështje besnikërie dhe rivaliteti.

Për shembull, “A i trajtojmë të gjithë fëmijët njësoj dhe në mënyrë të drejtë, apo janë fëmijët e mi të preferuar dhe prioritet?”

Gjithashtu, duke qenë se këta fëmijë janë nga martesat e para, çifti nuk ka fëmijë që t’i “lidhë” dhe të krijojë stabilitet në martesën e dytë.

2. Ish-bashkëshortët mund të jenë ende prioritet

Në martesat e dyta, ndonjëherë ish-bashkëshorti është ende prioritet, edhe kur duhet të jetë bashkëshorti i ri. Nëse çifti i ri nuk i jep përparësi njëri-tjetrit, do të ndodhin grindje.

Sigurisht, nëse ka fëmijë nga lidhja e parë, do të duhet të ketë komunikim mes ish-bashkëshortëve dhe se si ndodh ky komunikim do të duhet të diskutohet në sistemin e ri të çiftit.

Disa ish-bashkëshortë mund të jenë xhelozë për marrëdhënien tuaj të re dhe të përpiqen të bëjnë ose të thonë diçka për ta sabotuar atë.

3.Ju vini re shenjat dhe stigmën

Shpesh, kur të jeni divorcuar një herë, do të shihni shpejt shenjat se marrëdhënia nuk po funksionon dhe ndoshta do të jeni më pak të gatshëm t’i jepni partnerit tuaj shanse shtesë për të ndaluar mashtrimin, pirjen, bixhozin ose bërtitjen.

Gjithashtu, pasi të jeni divorcuar, mund të ndjeni se ka më pak stigmë për divorc, kështu që mund të jeni më pak të shqetësuar për atë që do të thonë ose mendojnë të tjerët.

4.Ju mund të mos vini re modelet për shkak të familjaritetit

Dr. Stan Tatkin në librin e tij, Wired for Dating, shpjegon se si njerëzit zgjedhin partnerë që janë të njohur për ta.

Ndonjëherë, arsyet që ju tërhiqeni nga partnerët tuaj mund të mos jenë vendimi ose zgjedhja më e mirë për ju.

Dr. Tatkin sugjeron që të verifikoni partnerin tuaj duke e sjellë partnerin tuaj të takojë një anëtar të besuar të familjes ose mik dhe të kërkoni mendimin e tyre. Ndonjëherë, mund të keni vështirësi të shihni tipare të partnerit tuaj që familja ose miqtë tuaj mund t’i vëzhgojnë.

5.Ju prireni të fajësoni

Nëse e keni fajësuar ish-in tuaj për të gjitha problemet në martesën tuaj dhe nuk keni marrë asnjë përgjegjësi, ndoshta do të përfundoni duke fajësuar këtë bashkëshort të ri për të njëjtat çështje.

Të fajësosh partnerin dhe të mos jesh në gjendje të shikosh rolin tënd në sfidat e marrëdhënies do të çojë në divorc.

Të mësosh pse martesat e dyta dështojnë kaq shpesh, siguron që të mos përsërisësh të njëjtat modele nga martesa juaj e parë.

Mos u bëni një statistikë. Jini të vetëdijshëm për këto shenja në mënyrë që martesa juaj e dytë të ketë sukses dhe të kaloni shumë vite të lumtura së bashku.

Të ngjashme