Kryefjala Logo

Arsyet e forta se është koha për t’u ndarë një herë e përgjithmonë

24 Qershor, 2024 | 9:11 am

Marrëdhënia tashmë ka përfunduar, është koha për t’i dhënë fund.
1. Frika

Dikush që njoh thotë “Ka një kapak për çdo tenxhere”. Më pëlqen kjo thënie. Çdo person që dëshiron një partner mund të ketë një që është i duhuri për të. Nuk duhet të vendosesh. Frika zakonisht shfaqet sepse ne nuk e dimë se çfarë do të sjellë e ardhmja. Ju shqetësoheni se personi përballë mund të jetë basti juaj më i mirë. Nga pikëpamja tërheqëse, basti juaj më e mirë është dikush që është në mënyrë unike i duhuri për ju. Detyra juaj është të dini se kush është. Me fjalë të tjera, njihuni me veten. Cilat janë vlerat tuaja? Çfarë ju pëlqen të bëni? Çfarë ju bën të ngjiteni në mure me zhgënjim apo acarim në një marrëdhënie? Tani për të madhin: Si do të dukej marrëdhënia juaj perfekte? Përcaktoni përgjigjet e këtyre pyetjeve; do të zhvendosë pikën tuaj tërheqëse tek dikush që përputhet me atë që kërkoni.

2. Rehati

Si një palë këpucë të vjetra, apo jo? Epo, le t’i hedhim një sy. Sa e rehatshme është vërtet? A është një ndjenjë e mirë rehati apo thjesht një lloj i njohur? Duke e parë nga pika juaj tërheqëse, cilat janë pritshmëritë tuaja në këtë marrëdhënie? Mendoj shumë pak. Sapo jeni mësuar me zhgënjimet apo acarimet. A jeni ende duke u dridhur sa herë që ky person shpërthen diçka të rëndësishme për ju?
Ndoshta po ecni mbi lëvozhgat e vezëve rreth tyre për të shmangur debatet. Pyetja ime për ju: a është kjo e rehatshme? Kur të keni punuar në pyetjet e mësipërme, vendosni standardet dhe pritshmëritë tuaja të larta. Njerëzit që vijnë në jetën tuaj do të duhet të ngrihen për t’i takuar.

3. Egoja

Së pari, më lejoni të them pa asnjë dyshim, se nuk mund të ndryshoni askënd. Njerëzit mund të ndryshojnë, kjo është e vërtetë, por dëshira për të ndryshuar duhet të jetë brenda tyre. Nëse një person nuk sheh një problem me sjelljen ose mënyrën e të menduarit të tij, asnjë masë shtytjeje, nxitjeje ose manipulimi nga ana juaj nuk do të rezultojë në ndryshim të qëndrueshëm. Çelësi është të tërhiqni njerëz që kanë qëllime, ëndrra dhe vlera të ngjashme si ju. A shihni një temë të përsëritur këtu? Mirë.

Për ta përfunduar këtë, nuk mund të merrni bekime të reja nëse krahët tuaja janë ende plot me gjëra të vjetra që nuk funksionojnë. Duhet të heqësh dorë nga e vjetra për të mirëpritur të renë. Mos harroni se mënyra më e mirë për të tërhequr atë që dëshironi është të dini shumë qartë se çfarë dëshironi. Kaloni pak kohë me veten dhe përgjigjuni pyetjeve të mësipërme. Njihuni me atë që dëshironi; çfarë do të të bënte të lumtur. Askush nuk është me të vërtetë i përsosur, por unë besoj se dikush është i përsosur për ju.

Të ngjashme