Kryefjala Logo

Arsyet brutalisht të ndershme që burrat nuk duan të martohen

28 Nëntor, 2023 | 11:30 am

Burrat i frikësohen martesës më shumë sesa mendoni.

Pse?Ja disa arsyetime meshkujsh:

•Të gjithë na thonë se martesa është e keqe

Mediat e njohura kanë shumë për t’u përgjigjur edhe këtu. Mendoni për këtë. Gjithçka që dëgjojmë në lajme është se cili personazh i famshëm po divorcohet për herë të katërt. Numri i reklamave për avokatët e familjes dhe divorcit është i çmendur, dhe sa herë që shikoni një stand-up komedian, gjithçka që dëgjoni janë shaka rreth divorcit dhe sa e tmerrshme është martesa.

•Ne ju duam me ose pa unazë

Kohët po ndryshojnë. Jemi në një botë ku martesat e të njëjtit seks janë në rritje dhe gratë kanë llojin e barazisë që meritojnë (dhe një kohë të tmerrshme, gjithashtu!). Nëse një burrë është në një marrëdhënie të përkushtuar dhe afatgjatë me ju, pse duhet një unazë të provojë se ai ju do vërtet?

•Kemi frikë të humbasim shkëndijën

Nuk mund t’ju them se sa njerëz kam dëgjuar të thonë gjëra të tilla si: “Shkëndija sapo vdiq pasi u martuam”.

Ka aq shumë frikëra për martesën sa është çmenduri. Mjafton të ndizni televizorin ose të hapni gazetat për të lexuar artikuj rreth shpëtimit të martesës ose rregullimit të marrëdhënies suaj në vdekje. Askush nuk hyn në një martesë duke pritur që ajo të shkojë keq, por shoqëria pothuajse na ka programuar të supozojmë se ka një shans të mirë që ajo të shkojë keq.

Të ngjashme