Arsyeja psikologjike që ne u dërgojmë mesazhe pa pushim njerëzve që na injorojnë

2 muaj më parë

I betohesh vetes dhe kujtdo që do të dëgjojë se nuk do t’i telefonosh, nuk do të shkruash më ish-it. Dhe padyshim, të shkosh për t’u bërë atyre një vizitë ku punojnë ose jetojnë është krejtësisht jashtë diskutimit.
Por prapëseprapë, ju në njëfarë mënyre, kundër gjykimit tuaj më të mirë, arrini t’i dërgoni mesazhe ish-it. Jo vetëm një ose dy herë – më shumë si 10 ose 20 ose edhe 80 herë.

Është e turpshme, por duket se nuk mund ta ndalosh veten. Ndihesh jashtë kontrollit dhe disi i çmendur.

Për fat të mirë, ka disa lajme të mira rreth asaj se pse i dërgojmë mesazhe të fiksuara dikujt pas një ndarjeje, si dhe pse na pëlqejnë kaq shumë njerëzit që nuk na pëlqejnë më.

Arsyeja psikologjike pse vazhdoni t’i dërgoni mesazhe dikujt që po ju injoron është një proces sjelljeje i njohur si një shpërthim zhdukjeje.
“Teoria e të mësuarit sugjeron se organizmi dmth ju po rrit frekuencën e sjelljes dmth dërgimin e mesazheve me obsesion në një përpjekje për të rifituar përforcimin origjinal për sjelljen dmth duke shpresuar se më në fund do t’ju kthejnë mesazhe…
Në mungesë të përforcimit shtesë pra ata vazhdojnë t’ju injorojnë nivelet (me gjasë, do t’ju injorojnë) dhe ndërprerjen eventuale [dmth më në fund e merrni mesazhin dhe vazhdoni].”
Lajmi i mirë është se, kur vazhdoni t’i telefononi dhe t’i dërgoni mesazhe ish-it tuaj edhe pse e dini se nuk duhet ta bëni këtë, ju po bëni hapin e parë drejt ndalimit ose shuarjes së kësaj sjelljeje.

Nëse ata kurrë nuk përgjigjen ose nuk ju japin forma të tjera të përforcimit pozitiv, ju do të ndaloni përfundimisht përpjekjet për t’i kontaktuar ata.
Tani që e kuptoni pse na pëlqejnë njerëzit që nuk na pëlqejnë dhe pse u shkruajmë me fiksim ish-ëve tanë kur ata na injorojnë, mund të provoni gjithashtu të fshini të gjitha informacionet e kontaktit të ish-it tuaj dhe t’i bllokoni ato në Facebook, Instagram dhe çdo media tjetër sociale në të cilën jeni ende i lidhur.

Mund të jetë më pak poshtëruese sesa shpërthen procesi i zhdukjes, pavarësisht se sa i kuptueshëm dhe normal është në të vërtetë.

Të ngjashme