Kryefjala Logo

Arsyeja e vërtetë pse njerëzit puthen në mesnatë në natën e Vitit të Ri

2 muaj më parë

Nëse e keni pyetur ndonjëherë veten pse njerëzit puthen në mesnatë në natën e Vitit të Ri, sipas folklorit anglez dhe gjerman, personi i parë që takoni në një vit të ri – dhe natyra e këtij takimi – vendos tonin për pjesën tjetër të vitit.

Një puthje ka të bëjë me forcimin e lidhjeve që dëshironi të mbani në të ardhmen. Nëse një çift që feston së bashku nuk merr kohë për të mbyllur buzët, legjenda thotë se kjo nuk është shenjë e mirë për marrëdhënien.

Për beqarët, ekziston një bestytni që të mos puthësh askënd sjell një vit vetmie… dhe ndoshta shumë takime të këqija në internet. (OK, e shtuam pjesën e fundit.)

Kjo mund të lindë nga tradita skoceze e Hogmanay, fjala e tyre tradicionale për ditën e fundit të vitit. Gjatë një feste Hogmanay, është e zakonshme të provoni të puthni të gjithë në dhomë ndërsa këmbanat bien në mesnatë.

Ideali i një puthjeje pasionante të Vitit të Ri shfaqet gjithashtu dukshëm në kulturën moderne popullore.

Në “Ditari i Bridget Jones”, për shembull, një puthje e Vitit të Ri i bashkon Bridget Jones dhe Mark Darcy.

“The Godfather: Pjesa II” përmban gjithashtu një puthje emocionale të Vitit të Ri, por kjo nuk ka të bëjë me tensionin seksual. Në vend të kësaj, Michael Corleone i jep vëllait të tij Fredo një puthje vdekjeprurëse pasi u tradhtua.

Të ngjashme