Arsyeja e vërtetë pse njerëzit puthen në mesnatë natën e Vitit të Ri

5 muaj më parë

Nëse keni menduar ndonjëherë pse njerëzit puthen në mesnatën e Vitit të Ri, sipas folklorit anglez dhe gjerman, personi i parë që takoni në një vit të ri dhe natyra e këtij takimi vendos për pjesën tjetër të vitit.
Një puthje ka të bëjë me forcimin e lidhjeve që dëshironi të mbani në të ardhmen. Nëse një çift që feston së bashku nuk merr kohë për të mbyllur buzët, legjenda thotë se kjo nuk është shenjë e mirë për marrëdhënien.

Besëtytni e puthjes së Vitit të Ri

Për beqarët, ekziston një bestytni që të mos puthësh askënd paraqet një vit vetmie… dhe ndoshta shumë takime të këqija në internet.
Kjo mund të lindë nga tradita skoceze e Hogmanay, fjala e tyre tradicionale për ditën e fundit të vitit.
Gjatë një festë në Hogmanay, është e zakonshme të provoni të puthni të gjithë në dhomë ndërsa këmbanat bien në mesnatë.

Pastaj përsëri, të puthësh një të rastësisë ​​që mund ose nuk mund të ketë një të dashur është padyshim më keq se të mos puthësh askënd fare.

Dhe sigurisht, sigurimi që të dyja palët janë plotësisht dakord, tejkalon shumë shqetësimet që secili prej nesh duhet të ketë për të humbur një puthje të Vitit të Ri.

Të ngjashme