Kryefjala Logo

Arsyeja e vërtetë pse burrat tradhtojnë është më e trishtë nga sa pritej

5 Tetor, 2022 | 11:46 am

Të tradhëtohesh është një nga përvojat më të dhimbshme, tronditëse dhe që nuk do t’i dëshirohej askujt.

Ju ndiheni të tradhtuar, besimi juaj është shkatërruar, vetëvlerësimi juaj është në tokë dhe nuk mund të ndaloni së pyeturi se çfarë keni bërë gabim, pse ai ju tradhtoi dhe cilat shenja tradhtie duhet të keni humbur.
E vetmja gjë që duhet të kuptoni kur partneri ju tradhëton është se me të vërtetë nuk ka të bëjë me ju, por është rezultat i çështjeve të tij të brendshme. Dhe kështu shkon zakonisht.

Burrat nuk tradhtojnë sepse janë të poshtër.
Nuk është për shkak se ata nuk mund ta kontrollojnë veten dhe shpesh nuk është sepse nuk ju dëshirojnë më,meshkujt zakonisht tundohen të tradhtojnë kur nuk ndihen më fitues në marrëdhënien e tyre.

Kjo nuk është e vërtetë për të gjithë meshkujt, por është për shumicën.
Nuk po flasim për narcistë apo sociopatë apo djem me probleme të mëdha angazhimi.
Po flasim për tipa normalë dhe të qëndrueshëm.

Detyra më themelore e një njeriu në këtë botë është të ndihet si fitues.
Ai duhet të ndihet sikur po “fiton”, sikur është dominues, sikur po ndikon në botë, sikur po ndjek misionin e tij në jetë.

Gratë zakonisht drejtohen më shumë nga dëshira për t’u lidhur dhe ndërtuar marrëdhënie ndërpersonale.
Kur një grua tradhton shpesh ndodh sepse nevojat e saj emocionale nuk plotësohen më dhe ndoshta ajo nuk ndihet më e kujdesur ose e kuptuar.

Kur një mashkull tradhton,ndodh sepse ndihet si humbës në marrëdhënie.
Ai ndjen sikur vazhdimisht po e zhgënjen gruan e tij dhe asgjë që ai bën nuk është mjaft e mirë.

Ai mund të ndihet sikur ajo nuk e dëshiron më atë nën çarçafë, sikur nuk e vlerëson atë, sikur është e zhgënjyer prej tij, sikur nuk është e impresionuar prej tij.
Nëse këto ndjenja përputhen me takimin e tij me një grua që është e tërhequr nga ai,kjo e bën të ndihet burrë.

Tradhëtia zakonisht është rezultat i një mundësie të lehtë dhe ai ndihet si humbës, qoftë në jetë apo në marrëdhënien e tij.
Në mënyrë që të ndihet sërish i vlefshëm dhe domethënës ai mund të nënshtrohet në tundim, nuk ka rëndësi se sa shumë e do partnerin e tij.
E di që mund t’ju duket për të qeshur, por kjo është vërtet një dëshmi se sa jetike është nevoja e një burri për t’u ndjerë si fitues.

Burrat shpesh do të sakrifikojnë gjëra që i kanë vërtet të dashura thjesht për të hequr qafe përkohësisht ndjenjën e të qenit humbës.
Problemet zakonisht fillojnë kur një burrë ndihet i keqkuptuar, si fushat e jetës së tij që janë të rëndësishme për të po kritikohen ose konsiderohen jo të rëndësishme.
Pastaj ai gjen një grua që e vlerëson atë e cila i jep atij diçka që nuk po e merr nga marrëdhënia e tij kryesore dhe ai humbet.

Të ngjashme