Kryefjala Logo

Arsyeja e vërtetë pse burrat prishin pa dashje marrëdhëniet, sipas një eksperti

18 Shtator, 2023 | 11:46 am

Këtu është arsyeja e vërtetë që djemtë prishin marrëdhëniet, siç tregohet nga një djalë.

Ne në thelb jemi bërë minj laboratori në evolucionin e njeriut, kështu që, sigurisht, pasiguritë tona ndonjëherë mund të na marrin më të mirën.

“Gjëja më e mirë që një grua mund të bëjë për të rritur marrëdhënien është t’i tregojë atij përmes vlerësimit të sinqertë se ai po e bën atë të lumtur dhe po i përmbush dëshirat e saj,” thotë Cobden. “Dhe nëse ai vërtet çmendet, jepini pak hapësirë. Nëse është një marrëdhënie e shëndetshme, ai zakonisht do të kthehet më i përkushtuar se kurrë.”

Por nëse doni të largoheni nga burrat që kanë frikë plotësisht nga angazhimi, Cobden ka disa shenja paralajmëruese për të cilat duhet të keni kujdes. “Burrat që janë fobikë ndaj përkushtimit priren të kenë një cikël të përsëritur – ndjekin, tërhiqen dhe zhduken”, thotë ajo.

Ai ju ndjek, duke bërë gjithçka që mundet për t’ju fituar derisa t’i besoni, dhe më pas ai largohet, duke ndier presion nga ju (ku ka frikë se është i lidhur). Pastaj ai do të tërhiqet, duke filluar përsëri ndjekjen nga e para. “Ky cikël do të vazhdojë të përsëritet vetëm që ai të zhduket përsëri dhe përsëri.”

Burrat nuk largohen papritmas nga marrëdhëniet në rritje sepse duan t’ju lëndojnë. Ne e bëjmë këtë sepse e kemi vlerësuar një marrëdhënie në mënyrën më të mirë të aftësive tona dhe nuk i shohim gjërat që funksionojnë për një kohë të gjatë.

Pra, në vend që të takohemi me ju për disa vite dhe të merremi me ndarjen e keqe dhe të pashmangshme, ne i ndërpresim gjërat herët. Ky duket si opsioni më i mirë.

Është si të blesh një artikull që është afër datës së skadencës. Mund të jetë në shitje, sigurisht, por a ia vlen afati i shkurtër i ruajtjes? Me sa duket, shumica e meshkujve do të thoshin jo.

Të ngjashme