Kryefjala Logo

Arsyeja e vërtetë pse burrat kritikojnë që gratë e tyre qëndrojnë në shtëpi

16 Gusht, 2022 | 12:22 pm

Shumë çifte luftojnë me kërkesat e prindërimit të fëmijëve të vegjël.
Shpesh burri punon he gruaja qëndron në shtëpi me fëmijët nën pesë vjeç.

Mund të ketë një konflikt të madh kur burrat kritikojnë gratë e tyre, gjë që më pas shpesh çon në tërheqjen e grave të lënduara dhe të zemëruara (dhe
si pasojë , duke mos dashur të kenë intimitet ndër të tjera).

Kritikat zakonisht nuk fillojnë derisa burri të mendojë se gruaja “duhet” të merret më mirë me gjërat dhe ta ketë jetën e saj më shumë nën kontroll .
Sa më shumë rriten fëmijët, aq më shumë zemërohen burrat kur gratë e tyre duket se nuk po e bëjnë punën si duhet dhe më pas thonë gjëra si:

“Kur ajo është në shtëpi gjatë gjithë ditës, pse shtëpia është rrëmujë?”
“Pse ajo gjithmonë vonohet kur është në shtëpi gjatë gjithë ditës.”
“Pse ajo nuk mund të bëjë darkë nëse është në shtëpi gjatë gjithë ditës?”
“Pse ajo nuk bën më shumë aktivitete me fëmijët?”
“Gjithçka që ajo bën është të hyjë në Instagram .”
“Ajo nuk kujdeset për pamjen e saj.”
“Mamaja ime e mbante shtëpinë pa njolla, na mbante të gjithëve fëmijët në radhë dhe darkën e kishte gati çdo natë”.

Por, ka disa të vërteta të rëndësishme për nënat që qëndrojnë në shtëpi që mund t’i ndihmojnë burrat të kuptojnë se çfarë po ndodh:
Mamat në shtëpi supozohet të luajnë me fëmijët e tyre, shumë.
Ato gjithashtu duhet të ushqejnë fëmijët e tyre me ushqim të shëndetshëm dhe të kufizojnë kohën para ekranit.
Për më tepër, fëmijët e vegjël nuk lejohen të luajnë më vetëm jashtë.

Nëse gruaja juaj është një shtëpiake e përkushtuar, ajo është duke luajtur, duke bërë piktura dhe duke përgatitur perime për meze të lehtë të fëmijës suaj.
Prandaj, ajo nuk ka kohën që nëna juaj kishte për të bërë tre vakte të mrekullueshme në ditë për një familje me pesë anëtarë, për të pastruar shtëpinë me fshesë çdo ditë nga lart poshtë,për të marrë pluhrat kudo dhe për të larë rrobat.

•Mamat shtëpiake janë të izoluara
Gruaja juaj është e vetmuar dhe e dërrmuar sepse është e panatyrshme që një i rritur me dy ose tre fëmijë të jenë së bashku për dhjetë orë në ditë.
Gruaja juaj nuk ka askënd që të ndihmojë për të bërë drekë ose për të parë një fëmijë për një sekondë, apo ndonjë gjë tjetër.

•Shtëpiaket janë shumë të lodhura

Shpesh, burri pyet: “Pse nuk mund të shkosh në palestër?”
Gjithçka që dëshironi të bëni është ta kaloni ditën sa më mirë që mundeni, me shpresë pa e humbur mendjen.
Në pushimet e lehonisë dhe ditët në shtëpi me fëmijët, jeni shumë më e lodhur sesa gjatë ditëve të punës.
Puna është intelektualisht sfiduese dhe jo fizike. Të jesh mama shtëpiake është e kundërta dhe si rezultat është rraskapitëse.

Pra, përpara se të kritikoni gruan tuaj shtëpiake që nuk mban një “shtëpi perfekte” mendoni për këta faktorë.
Ka më shumë gjasa që fëmijët tuaj të kujtojnë kohën e përqafimit dhe të qeshurit me mamin sesa nëse ajo darkonte në tavolinë në orën gjashtë çdo natë ose kishte pluhur nëpër rafte.

Njerëzit thonë “faleminderit” ose “punë të mbarë për ju,ndërsa gruaja juaj nuk merr asgjë nga këto.
Ajo gjithashtu nuk merr ndonjë shpërblim financiar për punën e saj.
Pra, pse të mos e falënderoni për t’i jepni fëmijëve tuaj një prind të dashur, të pranishëm dhe t’i jepni asaj një pushim?

Të ngjashme