Arsyeja e pazakontë që fshihet pas disa femrave që qajnë pas intimitetit

7 muaj më parë

Pothuajse 1 në çdo dy femra ndien pikëllim të pashpjegueshëm, ndonjëherë pas marrëdhënieve intime.

Kështu tregon një studim i kryer në Australi. Sipas stuesiuesve, kjo nuk është përvojë aq e rrallë dhe ata e kanë quajtur këtë gjendje ‘disfori postkoitale’.

Kjo quhet si një gjendje e kundërt me euforinë.

Disa studime të tjera e lidhin qarjen pas intimitetit me korelacionin e dobët midis abuzimit seksual në fëmijëri.

Mirëpo, ajo që është më positive, sipas studimit të fundit është fakti se nuk ekziston asnjë lidhje mes të qarit dhe partnerit të femrës.

Ekspertët bien dakord rreth kësaj çështjeje.

Kjo është një gjë që nuk ka të bëjë fare me partnerin gjatë performancës në intimitet.

Të ngjashme