Kryefjala Logo

Arsyeja e ashpër pse je keq me paratë (dhe si të bëhesh më mirë)

8 muaj më parë

Mund të jetë e frikshme të thuash të vërtetën për diçka që thellësisht dëshiron ta fshehësh. Por sekretet janë një nga arsyet e ashpra që keni probleme financiare.

•Si të bëheni më të mirë me para

Për disa, është frikësuese për një hap të gjatë prapa për të parë të ardhurat tuaja, zakonet e shpenzimeve dhe gjërat që nuk ju nevojiten vërtet.

Unë këshilloj të bëni një listë me gjërat thelbësore … pagesat e shtëpisë , pagesat e makinave, sigurimin e makinës, të gjithë artikujt që përbëjnë buxhetin tuaj mujor.

Më pas listoni gjërat jo thelbësore… këpucët e reja pranverore, kur mund të kishit kaluar edhe dy sezone me atë që keni. Darka jashtë. Blerja për djalin tuaj si atlete 170 mijë lekë kur mund të kishit shkuar në një dyqan më të lirë.
Dhe a ka vërtet nevojë qeni për një shtrat të ri?
Të bësh një trajtim fytyre mujore nuk është në listën thelbësore, apo jo?

Merrni pronësinë e borxhit tuaj

Ekzistojnë dy lloje të borxhit: borxhi i mirë, i siguruar nga sendet e prekshme … pagesat e makinave, hipoteka, ushqimet etj

Pastaj është përbindëshi në dollap: borxhi i keq, fatura e kartës suaj të kreditit, anëtarësimi në palestër, sigurimi juaj shëndetësor (më falni, bankave nuk u intereson nëse fëmijët tuaj sëmuren).

Borxhi juaj i keq është ajo që ju shqetëson sepse ju jeni në fund të fundit përgjegjës për të dhe gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të flisni për mënyrën se si ju bën të ndiheni.
Është e lehtë të flasësh se si ke sjellë në firmë një klient shumë të madh ose një djalë të mrekullueshëm që ke takuar në palestër.
Por duke folur për borxhin tuaj … është diçka që ju bën të ndiheni të turpëruar thellë brenda .

Mësoni nga e kaluara për të qenë më të mirë me paratë në të ardhmen tuaj

Si i shpenzojmë paratë dhe pse nuk është e rastësishme.
Ajo vjen nga problemet e fëmijërisë sonë. Disa prej tyre janë të dukshme, si p.sh. të mos kenë marrë asnjëherë kompensim. Të tjerët janë më delikate si mesazhe rreth ndjenjës së padenjë.

Ndjenja e pamerituar është një nga sistemet më të mëdha të shtrembëruara të besimit që trashëgojmë.
Dhe kur e konsideroni këtë, nuk është për t’u habitur numri i zgjedhjeve që bëjmë bazuar në informacione të rreme. Si psh “Të duhet kjo tani”.
Plagët themelore, të vjetra që ju shtyjnë të blini gjëra që nuk ju nevojiten, janë të vështira për t’u zgjidhur, e lëre më për t’u shëruar.

Të ngjashme