Kryefjala Logo

Armiku i padukshëm i martesës tuaj

11 muaj më parë

Ndryshe nga alkoolizmi, varësia ndaj drogës ose bixhozi, kjo varësi jo vetëm që është pothuajse e pamundur për t’u njohur nga një i huaj, por shihet nga shumica e popullsisë si e vlefshme, madje, e denjë për admirim.

Dhe shpërblehet me lavdërime, para dhe një sërë përfitimesh të tjera të prekshme.
Ka vetëm një problem me të: është një vrasës.
Dihet se shkatërron çdo pamje të ekuilibrit punë-jetë, dhe kërcënon shëndetin (fizik dhe mendor), mirëqenien, kënaqësinë dhe marrëdhëniet.
“I fiksuari pas punës!”

Si të kaloni jetën me një të fiksuar pune?
Termi “i fiksuar i punës” i referohet prirjes për të qenë i fiksuar ose i shqetësuar për punën në atë masë që dikush investon aq shumë kohë dhe përpjekje duke punuar dhe/ose duke menduar dhe folur për punën saqë janë fusha të tjera të rëndësishme të jetës (si marrëdhëniet). të neglizhuara ose të dëmtuara.

Fatkeqësisht, kur shumë nga koha dhe energjia jonë harxhohet me punë, marrëdhëniet shpesh priren të neglizhohen dhe rrjedhimisht, ne humbasim aksesin në këtë burim shumë jetësor të përmbushjes.
Është ironike që duke zgjedhur të investojmë tepër në punë, ne humbim kontaktin me diçka potencialisht shumë më pasuruese.

Ironike, por jo për t’u habitur, pasi është natyra njerëzore të zgjedhim angazhime në të cilat ndihemi më të aftë, në vend të atyre në të cilat ndihemi më pak kompetent.

Bashkimi Evropian kërkon që të gjitha vendet të ofrojnë një minimum prej 20 ditësh pushimi me pagesë në vit, dhe disa ofrojnë shumë më tepër.
Franca dhe Finlanda kërkojnë të paktën 30. Sasia mesatare e ditëve të pushimeve që marrin amerikanët çdo vit është 10.

Veçanërisht, sipas një studimi të kryer nga Instituti i Familjeve dhe Punës, “Të kesh pushime të paguara premton për shëndetin dhe mirëqenien personale, si dhe kënaqësinë në punë dhe synimin për të qëndruar në punën e dikujt”.
Tingëllon si një fitim 100%.
Pra, pse ne si individë dhe si shoqëri nuk po veprojmë në përputhje me rrethanat?

Të ngjashme