Kryefjala Logo

Ankesat kryesore që gratë e palumtura kanë për burrat e tyre, sipas terapistëve

29 Tetor, 2023 | 12:38 pm

Terapistët e martesës dhe çifteve dëgjojnë rregullisht rrëfime të pacensuruara të asaj që po ndodh në marrëdhënie, sepse, ok, është puna e tyre.

Ndërsa dëgjojnë nga shumë pacientë dhe shumë gra, tendencat fillojnë të shfaqen dhe ato përballen me një sërë çështjesh që dalin në martesa.

• “Ai nuk e kupton sa shumë punoj.”

Të jesh nënë është një punë sfiduese, e vështirë dhe e pafundme. Ka disa punë që vetëm një nënë mund t’i bëjë (si p.sh. infermierja); dhe shumë punë të tjera që shpesh kalojnë pa u vënë re.

Pra, duke pasur parasysh numrin e përgjegjësive që ka një nënë, kombinuar me mungesën e gjumit dhe orët e parregullta, terapistët thonë se shumë nëna e përshkruajnë ndjenjën e pafuqishme. Kjo gjithashtu mund të përforcohet nëse punon edhe nëna.

“Shumë gra ndiejnë presionin për të pasur sukses profesionalisht dhe si nëna dhe partnere,” thotë Heather Z. Lyons, një psikologe e licencuar, këshilltare çiftesh dhe pronare e Grupit të Terapisë Baltimore.

“Sidoqoftë, rolet gjinore dhe ndarja tradicionale e punës së shtëpisë jo gjithmonë akomodojnë zhytjen e grave në të gjitha këto fusha ose mbështesin kompetencën e grave në të tre fushat.”

•”Ai dëshiron vetëm seks”.

Terapistët thonë se shpesh dëgjojnë gra që ankohen se burrat e tyre duan vetëm seks. Kjo lind nga një shkëputje mes partnerëve.

Kur ndodh kjo shkëputje, meshkujt priren të kërkojnë seksin si një mjet për t’u rilidhur dhe për të ndjerë sërish intimitetin; Megjithatë, gratë shpesh kanë tendencë të kenë nevojë për një lidhje emocionale përpara se të ndjejnë dëshirën për një lidhje fizike.

•”Ai nuk gjen kohë për mua (ose fëmijët tanë).”

Në marrëveshjet tradicionale familjare, ku burri punon gjithë ditën, terapistët shpesh dëgjojnë gratë që ankohen se burrat e tyre marrin pushime për t’u çlodhur kur kthehen në shtëpi.

Ndërsa të kesh kohë për të hequr stresin është vendimtare, kur fillon të ndodhë me përjashtimin e të tjerëve në familje, mund të krijojë probleme.

Kur burrat duan kohë joproduktive dhe hapësirë ​​për të parandaluar që problemet e punës të ndikojnë në jetën e tyre në shtëpi, ata duhet të sigurohen që ta diskutojnë atë fillimisht me partnerin e tyre dhe t’i bëjnë të ditur se jeni të lumtur të organizoni orarin tuaj për të përshtatur edhe kohën e familjes.

Të ngjashme