Kryefjala Logo

A mund të dashurojmë si njerëz të rritur?

1 vit më parë

Marrëdhëniet janë komplekse dhe të mbash një të tillë kërkon shumë mund.
Shpesh sjelljet fëminore bëjnë të humbësh lidhjen në të cilën ndodhesh.

Si ndodh kjo?
Nga shmangia e dinamikës së kontrollit në marrëdhënie deri tek të qenit të pambrojtur, këtu është një udhëzues i vogël për t’ju ndihmuar të krijoni një marrëdhënie dashurie të pjekur dhe si të rritur.

Marrëdhëniet janë udhëtime të ndërsjella duke pranuar dhe dashuruar veten dhe partnerin tuaj përmes të gjitha sfidave dhe mangësive.

Marrëdhëniet e shëndetshme ndërtohen mbi bazën e dashurisë, mirëkuptimit dhe komunikimit.
Ndonjëherë ne sjellim me vete në një lidhje traumat tona të së kaluarës dhe së shpejti ajo bëhet fillimi i një rrethi vicioz.

Kjo ndikon tek ne dhe gjithashtu edhe tek partneri ynë.
Dashuria e pjekur është të mësosh të duash veten dhe gjithashtu t’i komunikosh mënyrën se si ndihemi partnerit, në mënyrë që edhe ata të dinë t’ju kuptojnë.

•Jini të sjellshëm: Ne shpesh vetë-kritikojmë veten dhe mendojmë shumë.Është e rëndësishme të jemi të sjellshëm me veten dhe me partnerët tanë.

•I sigurt : Intimiteti i vërtetë emocional ndihet kur je i sigurt .
Ciklet e traumës së krijimit të ndjenjës së braktisjes brenda marrëdhënies janë një tipar jo i shëndetshëm.

•Përgjegjësia: Është e rëndësishme të jesh përgjegjës për veprimet dhe fjalët.m që shpenzon në një marrëdhënie.

•Përkushtohuni ndaj dashurisë: Bërja e veprimeve të vogla pranimi është një praktikë e fuqishme.
Ne gjithashtu duhet t’i mësojmë trupit tonë se është në rregull të jemi të dashur nga dikush.

•Zbukuroni realitetin: Kur njerëzit rriten në shtëpi jofunksionale, ata krijojnë një fantazi të romantizuar që do t’i ndihmojë ata të shpëtojnë nga trauma. Por shpesh, dashuria e pjekur është larg iluzionit.

•Flisni: Shpesh presim që partnerët tanë të dinë se çfarë po ndodh në mendjen tonë dhe çfarë na shqetëson.
Por kjo nuk është e mundur dhe ne duhet të kuptojmë të njëjtën gjë.
Duhet të jemi mjaft të pjekur për të folur për gjërat që duam të ndryshojmë dhe t’ia shprehim shqetësimin partnerëve tanë.

Të ngjashme