A i dini katër gabimet që bëjmë gjatë verës?

2 vite më parë

•Hiqni ushqimet dhe hani akullore

Edhe pse akullorja është shumë energjike, në të vërtetë nuk është e përshtatshme si zëvendësim për vaktet, të paktën nëse qëllimi është humbja e peshës.

Pasuria e sheqernave të thjeshtë stimulon prodhimin e insulinës, hormoni i urisë që ju shtyn të hani më shumë gjatë pjesës tjetër të ditës.

•Eliminoni vajin

Një tjetër gabim shumë i zakonshëm i bërë kur vendosni të humbni peshë është eliminimi i erëzave, përfshirë vajin.

Në realitet, dy lugë vaj në ditë të shtuara të papërpunuara në pjata nuk ju shëndoshin, përkundrazi ato ju ndihmojnë të bini në peshë.

Merita është pasuria e antioksidantëve që lehtësojnë punën e mëlçisë dhe acidet yndyrore të pangopura që rrisin ngopjen e pjatave.

•Hani në drekë vetëm një kos

Kosi është një ushqim që nuk është i përshtatshëm si zëvendësues i një vakti sepse është i pabalancuar nga ana ushqimore.

Ka një kapacitet të ngopjes së shkurtër  për shkak të furnizimit të tij me sheqerna të thjeshtë që thithin shpejt dhe mungesës së fibrave.

•Konsumoni vetëm një sallatë

Perimet sezonale janë aleatë të dietës, por të hash vetëm një sallatë për drekë apo darkë jo vetëm që nuk të bën të humbësh peshë, por e bën dietën të paqëndrueshme dhe rrezikon të prishë përpjekjet e bëra sepse është pa proteina, yndyrna të shëndetshme dhe karbohidrate, të cilat përveç dhënies së ngopjes janë të rëndësishme për funksionimin korrekt të metabolizmit.

Të ngjashme