Kryefjala Logo

A është partneri juaj abuziv? 2 shenja paralajmëruese që nuk duhet t’i neglizhoni kurrë

22 Maj, 2024 | 9:30 am

Asnjëherë mos i injoroni këto dy shenja.
1. Ky nuk është dëm fizik, por çfarë dëmi tjetër është shkaktuar

Ka shumë forma të abuzimit, të tilla si emocionale, financiare dhe intime, përveç mavijosjeve dhe plagëve fizike. Përcaktoni se çfarë dëmi është bërë edhe pse këto janë më të vështira për t’u realizuar dhe lehtësisht të neglizhohen. Jennifer Maddox bën një pikë dëshpëruese se, “Dikush do të qëndrojë me dikë dhe ata do të përballojnë, ta pranojnë atë abuzim derisa të shkojnë, ‘Epo, të paktën, ai nuk më ka goditur, e di? Të paktën, ai nuk po më bën keq në një farë mënyre.’ Ata thjesht po shpërfillin këto shenja të rëndësishme të abuzimit që ndodhin përpara se të fillojmë të ndjekim rrugën e një situate të vërtetë, fizikisht të dhunshme.”

2. A e ka njohur dikush abuzimin ndaj jush?

Ju mund të mos e kuptoni abuzimin, por njerëzit që janë afër jush mund të shikojnë nga jashtë marrëdhënien tuaj. Nëse dikush tjetër e vëren këtë përpara jush, merrni parasysh këndvështrimin e tij për të reflektuar mbi veprimet e partnerit tuaj.

Nëse mendoni se mund të jeni duke përjetuar depresion ose ankth si rezultat i abuzimit të vazhdueshëm emocional, nuk jeni vetëm.

Abuzimi në familje mund t’i ndodhë kujtdo dhe nuk është reflektim i asaj se kush jeni apo ndonjë gjëje që keni bërë gabim.

Të ngjashme