A e dini se një në dhjetë femra kanë këtë problem me seksin?

2 vite më parë

Çrregullimi i dëshirës seksuale hipoaktive (HSDD) është një formë e zakonshme e mosfunksionimit seksual kur gratë nuk kanë fare ose kanë dëshirë të ulët për të bërë seks, dhe kjo shkakton shqetësim “, thotë Lauren Streicher.

Vlerësimet konservatore thonë se 10% e grave kanë HSDD, por disa studime sugjerojnë se gjendja është diagnostikuar dhe kjo ndikon në më shumë se 33% të grave. Ja disa arsye mjekësore pse keni pak epsh seksual.

1-Ju trajtoheni me antidepresiv

Antidepresantët në masë të madhe ulin dëshirën për seks dhe aftësinë tuaj për të përjetuar orgazëm dhe ky është direkt një efekt anësor i këtyre medikamenteve.

2-Ju po mbyllni menopauzën

“Do të thosha se 90% e grave në menopauzë kanë ulje të dëshirës seksuale”, thotë Dr. Beall. Dhe ky mund të jetë një problem i madh nëse partneri juaj është ende aktiv. Duhet gjetur e mesmja e artë për të dy partnerët.

3-Ju keni pasur përvoja traumatike në të kaluarën

HSDD mund të rrjedhë nga trauma të së kaluarës. Ose ngacmim, përdhunim, ose ndoshta duke u rritur në një atmosferë shumë fetare ku seksi është konsideruar si diçka e ndaluar. Arsyet mund të jenë të shumta dhe kjo ndikon direkt në sjelljen tuaj seksuale.

4-Seksi është e dhimbshëm për ju

Një shkak i HSDD-së mund të jetë seksi i dhimbshëm, duke krijuar frikë ose një neveri për raportin intim. “Gratë me endometriozë, sëmundje inflamatore  ose infeksione të tjera mund të kenë marrëdhënie të dhimbshme”, thotë Dr. Streicher. Është e rëndësishme t’i drejtoheni gjinekologut tuaj për të trajtuar ndonjë kusht ekzistues ose për të diskutuar kur seksi fillon të bëhet i dhimbshëm. Mos e pranoni këtë si normale.

Si trajtohet çrregullimi i dëshirës seksuale hipoaktive?

I vetmi trajtim i miratuar nga Health Canada për HSDD është Addyi (flibanserin), i cili quhet “viagra femërore” sepse rrit dëshirën seksuale.

Të ngjashme