A duhet kryer marrëdhënie intime gjatë shtatëzanisë?

9 muaj më parë

Sipas ekspertëve, mund të bësh marrëdhënie intime sa të duash!

Penetrimi është përfundimisht diçka e sigurt, në një shtatzëni normale. Theksojmë: normale. Nëse shtatzënia ka komplikime, seksi nuk është zgjedhja më e mirë. “Është thuajse e pamundur që seksi në shtatzëni të shkaktojë abort”, shpjegon Prof.Dr. Mary Jane Minkin. “Marrëdhëniet e rregullta seksuale nuk ndikojnë në shëndetin e shtatzënisë”, thotë më tej.

Sidoqoftë, duhet të merret edhe një aprovim nga ana e mjekut, sepse mund të ketë ndërlikime që e bëjnë të rrezikshëm seksin.

Dhe si përfundim, bebja nuk i ndjen “gudulisjet” gjatë seksit. Penisi godet cerviksin, i cili shërben si një barrierë për çfarëdo që mund të përpiqet të hyjë brenda.

Të ngjashme