Kryefjala Logo

A duhet burri në sallën e lindjes?

8 muaj më parë

Unë kam qenë me dashurinë e jetës sime, Emily, për 7 vjet, i martuar për 2.

Ne kemi folur gjithmonë për të pasur fëmijë dhe gjithmonë kam dashur të jem aty kur ata kanë lindur”, filloi  rrëfimin një burrë.

Duke u rritur, babai i tij vazhdimisht fliste për gëzimin e të parit të lindjes së tij dhe vëllezërve e motrave të tij.

“Ai më thoshte mua dhe vëllezërve e motrave të mia gjatë gjithë kohës se si ai ishte shumë mirënjohës për të gjithë ne dhe për përvojën”, kujton ai, duke shtuar se babai i tij nuk ishte një emocional, aq sa duke dëgjuar këtë nga babai i tij, e bëri atë shumë të emocionuar për të dëshmuar lindjen e fëmijës së tij.

Gruaja e tij është shtatzënë në muajin e tetë dhe ai ka pranuar se e gjithë shtatzënia ka qenë e vështirë për të.

Në të kaluarën, ajo ka vuajtur nga disa aborte dhe gjatë gjithë shtatzënisë së saj aktuale, të dy ishin të shqetësuar për humbjen e fëmijës së tyre.

Ndërsa data e saj e lindjes po afrohet, të dy kanë diskutuar për mundësitë e ndryshme se si do të përfundojë lindja e saj.

Gjatë një prej bisedave të tyre, ai u trondit kur mësoi se Emily nuk e do atë në dhomë, pavarësisht se çfarë ndodh.

“Ajo është shumë e bindur që unë të mos jem në dhomë, lindje natyrale apo prerje cezariane, pa marrë parasysh se çfarë. Unë jam përpjekur të bind, të lutem, të lutem, por ajo nuk do të ndryshojë mendje,” tha ai.

Sipas një studimi të publikuar nga Biblioteka Kombëtare e Mjekësisë, hulumtimi tregoi se gjatë lindjes, 80% e baballarëve që ishin të pranishëm gjatë lindjes, mendonin se ishte e dobishme për ta kur hynin në periudhën e ‘atësisë’.

Në vend që të kishte burrin e saj në dhomë, Emily zgjodhi të kishte vetëm nënën e saj atje për t’u siguruar që gjithçka të shkonte mirë.

Ai nuk dëshiron të theksojë më temën pasi nuk dëshiron t’i vërë barrë gruas së tij.

“Vazhdoj t’i them vetes se gjithçka që ka rëndësi është se ata të dy janë të shëndetshëm, por sinqerisht jam shumë i trishtuar që nuk mund të jem atje për lindjen e djalit tim”, pranoi ai.

“Kërkimet sugjerojnë se një foshnjë që vjen në këtë botë përfiton jo vetëm nga dëgjimi i zërave të prindërve të tyre, por edhe si rezultat i mikrobiomës së prindërve”, tha Purnell-Webb. “Nëse një nënë ka bërë një seksion cezarian, një baba është i pranishëm për të dhënë kontakt të rëndësishëm lëkurë me lëkurë direkt pas lindjes.

Ndërsa ai pranon se e gjithë përvoja e lindjes nuk ka të bëjë me të, ai është përpjekur të pajtohet me vendimin e gruas së tij vetë, por ka zbuluar se ajo ka vazhduar të sillet nënçmuese ndaj tij.

Ajo filloi ta qortonte dhe ta pyeste pse ka kaq shumë rëndësi nëse ai ishte në dhomën e lindjes apo jo.

“Ajo më tha se duhej të isha thjesht një burrë i dhe të stakij trurin’.

Më vjen të qaj, por nuk dua që ajo ta dijë dhe të zemërohet përsëri me mua”, vazhdoi ai.

Ndërsa ai e do dhe e adhuron gruan e tij, ai pranoi se mënyra se si ajo i foli atij i lëndoi ndjenjat. “Unë dua që ata të dy të jenë të shëndetshëm dhe të sigurt, por gjithashtu doja të isha atje.”

Të ngjashme