9 legjendat urbane rreth periodave

2 vite më parë

Cikli menstrual ka qenë gjithmonë i lidhur me legjendat dhe besimet që janë absolutisht të pabazuara në fakte apo studime.

Nuk duhet t’i besoni absolutisht: disa janë thjesht absurde dhe ju tregojmë disa:

1. Mos i lani flokët gjatë ciklit

2. Ju nuk duhet të kujdeseni për lulet dhe bimët kur jeni me perioda

3. Ju nuk duhet të hani ose të prekni domatet gjatë këtyre ditëve

4. Gratë me cikël parandalojnë lënien e bukës, picave, ëmbëlsirave

5. Prekja e një gruaje me cikël bën që mishi të kalbet, produktet e qumështit të thartohen dhe e bëjnë grurin të pangrënshëm

6. Cikli ndërpret ujin, nuk duhet të lahemi

7. Cikli është i dëmshëm për intimitetin dhe notin në det

8. Të kryesh marrëdhënie gjatë ciklit nuk të bën të mbetesh shtatzënë.

9. Të shikosh një grua me menstruacione e bën një grua tjetër sterile nëse shikon barkun e saj.

Të ngjashme