7 vendet me numrin më të lartë të operacioneve plastike në BOTË.Ja ku renditet Shqipëria

2 vite më parë

Shtatë vendet, dhe operacionet e tyre më të njohura, janë si më poshtë:

1. Koreja e Jugut – Liposuction, operacione në hundë dhe blefaroplastikë

2. Greqi – Zgjerimi i gjirit

3. Itali – Botulinum Toxin Type A (Botox Dysport) dhe Liposuction

4. Brazil – Implantet e Gjirit dhe Liposuction

5. Columbia – Liposuction

6. SHBA – Liposuction, Zgjerimi i Gjirit

7. Tajvan – Botox dhe trajtime të tjera të rrudhave

Këto numra janë shumë intrigues për industrinë e kirurgjisë plastike. Surpriza më e madhe është se sa larg është Greqia në listë me një kirurg të besueshëm të zgjerimit të gjirit në Baton Rouge, ndërsa Brazili është më i ulët në listë nga sa pritej. Greqia, një vend në mes të një rënie ekonomike, shpenzoi një shumë të habitshme parash në operacionet elektive.

“Ekonomia e një vendi dhe aksesi në të ardhurat e disponueshme zakonisht luan një rol të madh në kërkesën e kirurgjisë plastike nëse qeveria nuk paguan për të,” thotë Dr. Malcolm Roth, president i Shoqatës Amerikane për Kirurgët Plastikë.

Ndërkohë, Brazili, një vend qeveria e të cilit ofron një numër zbritjesh të taksave zbuloi se është shumë më poshtë në listë, për habinë e industrisë.

“Duke folur nga ana kulturore, brazilianët nuk kanë asnjë problem me kirurgjinë plastike”, thotë Roth. “Nëse ndonjë gjë, është parë si një simbol i statusit që e kam pasur.”

Shqipëria krahasuar me kto shtete është ende shumë larg edhe pse dukshëm është kthyer në zgjedhjen e shumë vajzave dhe grave.

Por fituesi për shumicën e operacioneve për frymë është Koreja e Jugut. Trend Monitor vlerëson se më shumë se një në pesë gra i janë nënshtruar një lloj procedure në Seul. Një nga procedurat kryesore është blepharoplasty, ose kirurgji qepallë të dyfishtë. Mbi 44,000 operacione të tilla janë kryer në vitin 2010.

Të ngjashme