Shkon ne 183 numri i viktimave nga permbytjet ne Europe, Angela Merkel viziton zonat e permbytura ne Gjermani: Pamje dritheruese!

2 vite më parë

Numri i viktimave të përmbytjeve shkatërruese që goditën Europën Perëndimore ditët e fundit vazhdon të rritet. Rreth 156 kanë vdekur në Gjermani . Në Belgjikë 27. Në Tokën e Rheinland-Pfalzit ka 110 vdekje kundër 98 të mëparshmit.

Ekipet e shpëtimit vazhdojnë të gërmojnë mbeturinat në kërkim të të zhdukurve, numri i të cilëve mbetet i pamundur të vlerësohet për shkak të shembjes së linjave të komunikimit me zonat e përmbytura.

“Imazhe drithëruese. Falë Zotit vendi ynë mund të përballet me atë që ka ndodhur financiarisht dhe ne do ta bëjmë shumë ngushtë. Gjuha gjermane nuk njeh fjalë për të përcaktuar se çfarë ndodhi këtu. Ne filluam të organizohemi herët, nuk do të gjejmë pushim derisa t’i gjejmë të gjithë. Por e dimë që do të duhet të punojmë me muaj për të rindërtuar gjithçka, do të duhet shumë kohë. Isshtë një angazhim i fortë që do të na shoqërojë për një kohë e gjatë. homelandshtë atdheu im., por vështirë se mund ta njoh këto ditë “.- tha Angela Merkel nga Adenau.

Kancelarja Angela Merkel në zonat e shkatërruara të Rhineland-Palatinate vizitoi Schuld, një nga vendet më të prekura nga përmbytja, e cila vrau 110 njerëz në Tokë.

Kancelarja u kthye dje nga një vizitë shtetërore në SHBA, nga ku ndoqi zhvillimet e katastrofës.

Të ngjashme