Shpallja ‘non-grata’ e Berishës/ Kongresmeni Zeldin ‘kryqëzon’ Blinken: Nxirr provat

2 vite më parë

Kreu i departamentit të Mjedisit në PD, Abi Malltezi, ka shpërndarë deklaratën e  Antony Blinken i cili është pyetur nga kongresmeni Lee Zeldin, lidhur me faktet që ai ka mbi caktimin e Sali Berishës si person non- grata.

Blinken nuk ka dhënë një përgjigje duke  referuae Kongresmenin për të kërkuar më shumë informacion në Zyrën e Punëve të Ligjvënësve, gjë që Kongresmeni Zeldin synon të bëjë.

“Kongresmeni Lee Zeldin, një mik i mahnitshëm për shqiptarët, sapo mori në pyetje Sekretarin e Shtetit Antony Blinken mbi caktimin e Sali Berishës si persona jo-grata dhe kërkoi fakte që Blinken ka mbi korrupsionin e Berishës.

Blinken nuk ishte në gjendje të jepte një përgjigje të drejtë dhe referoi Kongresmenin për të kërkuar më shumë informacion në Zyrën e Punëve të Ligjvënësve, gjë që Kongresmeni Zeldin synon të bëjë.

Blinken gjithashtu u shpreh se vete nuk ka folur me Soros, por nuk di te thote nese Departamenti thjesht ka nderruar etiketen e raporteve te Soros dhe mediave vendore te paguara nga korrupsioni galopant i Edi Rames.

Blinken është ende duke dëshmuar përpara Komisionit të Punëve të Jashtme të Dhomës së Përparësitë e politikës së jashtme të departamentit dhe kërkesës për buxhetin 2022.”?

Të ngjashme