Rritet bileta per transportin nderqytetas?Flet Blendi Gonxhe

1 vit më parë

Blendi Gonxhe eshte drejtori i  DPSHTRR,ai eshte shprehur se bileta per transportin nderqytetas nuk ka arsye pse te rritet:”… nuk ka arsye të ketë prekje të çmimit për qytetarët”

Nderkohe i pyetur nese do te kete rritje per autobusat e Tiranes,kreu i Drejtorise se Rrugeve u shpreh se kjo varet nga Bashkia e Tiranes:”Transporti ubran është juridiksion i bashkive dhe është një moment që ka të bëjë me autonominë e tyre, është tagër i tyre. Është shumë e vështirë të flas unë, pasi një bashki ndryshon nga tjetra”

Ne japim cdo vit 25% të gjithçkaje që mbledhim nga taksat e mjeteve, u shkon bashkive. Vetëm për 2018-2021, vetëm për bashkinë Tiranë janë 15 mln dollarë që ia kemi kaluar në një transfertë direkte, që këto fonde duhet të ndihmonin për politikat”, u shpreh ai.

Të ngjashme