Manistirliu: Së shpejti pilulat kundër Covid-19

 

Është bërë me dije se Shqipëria ka bërë porositë e para për pilulën ‘Mulnopiravir’.
Kjo pilulë është e prodhuar nga kompania amerikane “Merck”,gjithashtu e miratuar edhe nga Britania e Madhe.

Ogerta Manistirliu u shpreh se përmes rrjetit të saj të krijuar dhe nga BE,shteti shqiptar është në listën e vëndeve në pritje.

Është folur se ky medikament redikton vdekjet dhe hospitalizimet deri në 50%.

Gjithashtu ministria e shëndetësisë bën me dije se përveç “Merck” ka kontakte dhe me Pfizer,e cila është duke prodhuar edhe ajo një medikament të tillë që quhet ‘Proteaz’.
Mendohet që këto vaksina do të reduktojnë 50% të fazave të rënda dhe hospitalizimeve.

Previous article“Bëj si them unë,mos bëj si bëj unë” Punonjësi i policisë me 19 gjoba të vëna,asnjë masë për të.
Next articleRezultat historik në Serbi,boksieri shqiptar Alban Beqiri kthehet me medalje nga Botërori