Eurodeputeti ‘ngre alarmin’: “Qentë po vriten masivisht nga qeveria në rrugët e Shqipërisë”

1 vit më parë

Një deputet gjerman i Parlamentit Evropian ka vënë në pikëpyetje se si po përparon anëtarësimi i Shqipërisë në BE ndërsa qentë e rrugës po grumbullohen dhe helmohen në të gjithë vendin, duke përfshirë edhe Tiranën.

Martin Buschmann, anëtar i Partisë për Mbrojtjen e Kafshëve, që përfaqëson Gjermaninë në PE, ka dhënë alarmin për “vrasjen masive të qenve të rrugës në Shqipëri”.

Në një postim në Facebook, eurodeputeti shkruan se “në Shqipëri qentë e rrugës po vriten masivisht nga qeveria”

“Trupat e tyre të pajetë më pas hidhen në deponinë komunale. Duhet të supozojmë se mijëra qen rrugësh kanë ngordhur në këtë mënyrë mizore vitet e fundit”, shkroi ai.

“Si do të ndikohet në perspektivat e fillimit të negociatave të hyrjes me Shqipërinë nga fakti se Shqipërisë duket se i mungojnë çdo standard minimal në mbrojtjen e kafshëve dhe për tjetrin protesta e gjeneve të vezëve duke u shpërfillur nga qytetarët?

“Vendi vazhdon të luftojë me një proces rraskapitës reformash. Në veçanti, BE kërkon të garantojë funksionimin e Gjykatës Kushtetuese, përpjekjet drejtuese të reformës në drejtësi, luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, modernizimin e administratës publike dhe ruajtjen e të drejtave të njeriut”

Të ngjashme