Kryefjala Logo

“Eja Kuvendojmë”, gazetarët në protestë

8 Qershor, 2021 | 3:24 pm

Një vendim i marrë nga Kuvendi, për ndalimin e pjesëmarrjes së gazetarëve gjatë seancave parlamentare, ka ngjallur reagime të shumta, pasi konsiderohet si cënim i lirisë së mediave.

Pas këtij vendimi, gazetarët do të mblidhen në një protestë ditën e nesërme në orën 09:00 përpara nisjes së seancës plenare në Kuvend.

“Eja KUVENDojmë!

Vendimi i Byrosë së Kuvendit për të përjashtuar gazetarët e akredituar nga aksesi i komisioneve parlamentare është cënim i pastër i punës sonë dhe lirisë së medias! Përmes një organizimi spontan, sencibilizues ditën e mërkurë datë 09/06/2021 ftohen të gjithë gazetarët që janë të akredituar në Kuvendin e Shqipërisë që në orën 09:30 para seancës plenare të marrin pjesë në një protestë kundër kësaj vendimarrjeje!

PS. Janë të lutura redaksinë e televizioneve të mundësojnë akses për këtë protestë! Kjo është një betejë për fjalën e lirë dhe raportimin e pavarur”, thuhet në njoftim.

hekur

Të ngjashme